HK.dk logo

En serviceøkonom på feltarbejde i Vietnam

Malene tog et valgfag i Vietnam og blev klogere på vietnamesernes kultur, industri og serviceopfattelse som turister i et land som Danmark.

 

MAlene Borring Tonnesen

Uddannelse: Serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania

Var lidt under en måned i Vietnam

Hvorfor valgte du at tage et valgfag i udlandet?

Konkurrencen på jobmarkedet for serviceøkonomer efter endt studie er hård. Jeg vil gerne arbejde med turisme, og et udlandsophold giver mig en masse ekstra i bagagen og skiller mig ud fra mængden. Derudover har jeg altid haft en drøm om at rejse rundt i Asien – det kunne valgfaget i Vietnam give mig en forsmag på. 

Legatet gik til udgifterne for virksomhedsbesøg og ekskursioner til relevante turistmål, der skulle understøtte undervisningen udenfor universitetets mure.

Hvorfor valgte du Vietnam?

Vietnam har historisk haft mange hårde år, men er nu i hastig udvikling. På trods af udviklingen har landet stadig en fantastisk natur, befolkning, gastronomi og lærerig historie.

Under rejsen var vi på mange spændende virksomhedsbesøg og kulturelle besøg ved f.eks. Mekong Delta og Vung Tau. Vi besøgte f.eks. en stor tekstilvirksomhed, der syr tøj for Calvin Klein, DKNY og mange andre mærker. Vi besøgte også Heineken, der er den største øldistributør i Vietnam. På skolen fik vi undervisning i blandt andet forretningsjura i Vietnam, handelskrigen med Kina og USA’s indflydelse på Vietnam. Vi fik endda et lille kursus i vietnamesisk madlavning, hvor vi skulle lære at lave ægte vietnamesiske forårsruller. Alt skulle til slut ende i en mindre opgave om vores kulturelle forståelse for forskellene mellem Danmark og det vietnamesiske marked.

Hvad har det givet dig fagligt og personligt?

Fagligt har det givet mig en helt ny forståelse af, hvad service er, og hvordan kulturelle forskelle påvirker brancherne, som i mit tilfælde er hotel- og restaurationsbranchen. Det giver mig et bedre indblik i det asiatiske marked, hvor turistindustrien er eksploderet inden for en kort periode.

Vigtigst af alt har jeg mødt en masse fantastiske mennesker på rejsen. Både dem, der kom fra andre uddannelser på Erhvervsakademi Dania, men også de vietnamesiske studerende, der fulgte os under valgfaget. Jeg har dannet venskaber, som jeg tager med mig videre. De var hele turen værd. 

Hvilke råd vil du give en anden, der overvejer et udlandsophold?

Jeg vil bare anbefale alle, der får muligheden for at tage et valgfag i udlandet, at gøre det! Det er en rejse, man aldrig vil fortryde.

Log ind som medlem