HK.dk logo

Tværkulturelle it-erfaringer i Malaysia

Max tog et semesters praktik i en malaysisk softwarevirksomhed og kom et skridt nærmere drømmen om en international karriere.

 

Max Villefrance Christensen

Uddannelse: Professionsbachelor i digital konceptudvikling

Et semesters praktik i Malaysia

Hvorfor valgte du praktik i udlandet?

I løbet af min uddannelse som professionsbachelor i digital konceptudvikling havde vi et semesters obligatorisk virksomhedspraktik. Vi kunne frit vælge, om vi ville i praktik i Danmark eller udlandet. 

Jeg så udlandspraktik som en oplagt mulighed for at booste mit cv med international erhvervserfaring og få en oplevelse, jeg aldrig ville have fået i praktik i Danmark. 

HK’s uddannelsesfond hjalp til at give mig en økonomisk ro, indtil jeg var faldt til i det nye land. Det var en stor hjælp ikke at skulle bekymre sig for meget om økonomien, mens der kom styr på alle de praktiske ting der følger med et udlandsophold.

Hvorfor valgte du Malaysia?

Da jeg startede min praktiksøgning, var jeg fokuseret på at søge mod Østen. Jeg havde aldrig besøgt Asien før, men hørt hvor fantastisk det skulle være. Derudover har flere lande i Asien, heriblandt Kina, Sydkorea, Japan og Malaysia ry for at have fart på deres økonomiske og teknologiske udvikling, og jeg så det som en oplagt mulighed for at få en fod indenfor. 
 
Jeg valgte at tage til Malaysia, da jeg fik muligheden for at arbejde i en virksomhed, der beskæftigede sig med teknologier, jeg ikke kunne finde i danske virksomheder. Malaysia er kendt som ”Gateway to Asia” på grund af landets placering og de mange store amerikanske og europæiske virksomheder i landet. Derudover fandt jeg ud af, at langt de fleste i Malaysia taler engelsk. Det gjorde mig sikker på, at jeg altid ville kunne kommunikere med mine kollegaer og de lokale i landet. 

Har du haft udfordringer?

Jeg havde en del udfordringer, da jeg først kom til Malaysia. Det var svært at finde en bolig, og jeg brugte de første to uger på at finde et sted, jeg kunne bo fast under mit praktikophold. Det var dog ikke værre end, at jeg kunne leje en lejlighed gennem Airbnb og bo der, mens jeg ledte efter et mere permanent sted. 

Hvad har det givet dig fagligt og personligt?

Fagligt har jeg lært utroligt meget om, hvordan man helt praktisk driver en softwarevirksomhed. Jeg havde kollegaer fra seks forskellige lande og har lært, hvordan man arbejder effektivt på tværs af kulturer og religioner. Personligt har jeg fået øjnene op for, hvor ens vi alle sammen er, selvom vi har forskellig baggrund, tro og traditioner. Praktikopholdet har givet mig endnu mere lyst til en international karriere og har overbevist mig om, at der er utrolig mange muligheder i udlandet, hvis bare man søger efter dem.  

Hvilke råd vil du give en anden, der overvejer et udlandsophold? 

Søg så tidligt som muligt. Jeg havde selv succes med at søge igennem LinkedIn, så sørg for, at din profil er skarp. Jeg fik også to interviews i andre lande ved at sende uopfordrede ansøgninger, så det kan sagtens lade sig gøre at komme i praktik i drømmevirksomheden, selvom den ikke aktivt søger praktikanter. 

Vælg et område i verden, du gerne vil opleve, men vær ikke kræsen med, hvilket land du ender i. Du skal nok få en god oplevelse alligevel. Undersøg landet grundigt, før du tager i praktik. Hvert land har deres egne apps til lejlighedsøgning, transport osv. Jeg havde selv stor glæde af at bruge blandt andet Grab og Propertyguru, da jeg var i Malaysia.

Log ind som medlem