HK.dk logo

Campus-liv og canadiske nationalparker

Rieke tog sit 5. semester på Leisure Management-uddannelsen i Toronto og kombinerede et internationalt campus-miljø med spændende outdoor-oplevelser.

Rieke Bossen

Uddannelse: Leisure Management

Læste 5. semester på Humber College i Toronto, Canada

Hvorfor valgte du at læse et semester i udlandet?

At være på udveksling er for mig en fantastisk oplevelse, hvor jeg kan få stillet lidt af min rejselyst, mens jeg studerer.

Hvorfor valgte du Canada?

Toronto er et skønt sted, da byen gemmer på mange oplevelser og adskillige finurlige steder. På samme tid er naturen ikke for langt væk, så jeg har allerede prøvet at campere i en af Canadas nationalparker med telt, bål, kano og vandring. Alt dette bliver udforsket med nogle af de andre studerende fra campus, som man hurtigt kommer tæt på, når man befinder sig så langt væk hjemmefra.

Har du haft udfordringer?

For mig har det heldigvis ikke været et problem at være væk fra familie og venner. De sociale medier gør det let at snakke med dem, og jeg ved, at jeg kommer hjem til jul.

Der skal være styr på en del praktiske opgaver, før man kan tage afsted. Legatet fra HK Danmarks Uddannelsesfond hjalp mig godt på vej på den økonomiske front.

Hvad har det givet dig fagligt og personligt?

Det er spændende at få et indblik i en anden kultur og et andet skolesystem. Selvom jeg er her for studiet, gør jeg mit bedste for ikke at lade prøver og opgaver fylde hele hverdagen, så jeg også kan se, hvad Canada er for en størrelse.

Hvilket råd vil du give en anden, der overvejer at tage på udveksling eller i praktik?

Det allervigtigste er at tage beslutningen – så kan man næsten altid finde en vej. Det er alt arbejdet og alle tankerne værd, for man lærer meget, og især når det kommer til, hvem man er som person.

Log ind som medlem