HK.dk logo
 

Studiestart

Bliv medlem af HK fra 0 kr.

Det er ret godt at være HK’er, også mens du er under uddannelse. For du får fagforening, a-kasse og masser af fordele. Vi opgraderer både din studietid, din fremtid og din fritid med rabatter, kurser, netværk, studieture, vejledning og meget mere. Så meld dig ind med det samme.

Bliv medlem

Få ekstra fordele

Hvis du vil have mere ud af HK, mens du studerer og måske har et fritidsjob, kan du nemt det. Et fuldt medlemskab til under 100 kr. om måneden giver mange flere fordele. Fx kan du få faglig og juridisk hjælp, hvis du har brug for det. Og har du været fuldt medlem i et år, mens du studerer, kan du beholde det billigere medlemskab, mens du søger job efter studierne. Uden at betale fuld pris.

Bliv medlem for 95 kr./md.

A-kasse vs. fagforening?

Fagforeningen er med dig under hele din uddannelse og i hele dit arbejdsliv. Den giver dig masser af fordele, fx rabatter, kurser og netværk – og hjælp, hvis du får problemer. A-kassen giver dig dagpenge (13.489 kr. / 15.470 kr. om måneden (2019-tal, ikke forsørgere/forsørgere)), hvis du bliver ledig efter studiet. Også fra dag 1, hvis du har været medlem i mindst 1 år.

Under uddannelsen

Er du over 30 år?

Hvis du får a-kasse til 0 kr. under din uddannelse og er fyldt 30 år, skal du hvert år huske at kvittere for din a-kasse. For ansøgningen om a-kasse for 0 kr. gælder for kun for ét år ad gangen. Glemmer du det, risikerer du at skulle betale penge tilbage. Og det er ærgerligt, for det er nemt at kvittere, og vi husker dig på det.

Vil du på kursus?

Vi har masser af kurser til dig i hele landet. Også online, hvis du hellere vil på kursus hjemmefra skrivebordet. Hvor mange du har adgang til, afhænger af dit medlemskab i HK.

Se kursuskalender

Søg et legat

I HK kan du søge legater til at udvikle dine talenter, mens du er studerende. Du søger ved at sende en ansøgning til hkuddfond@hk.dk inden 1. juni.

Mere om legatet

Snart færdig

HK Fagforening - under uddannelse

Når du afslutter din uddannelse

Det er vigtigt, at du svarer på nogle spørgsmål – lige så snart du afslutter din uddannelse. Uanset om du skal læse videre, har et job eller søger job. Ellers kan du måske miste nogle af dine fordele, fordi vi ikke har den rigtige info om dig. Log på Mit HK, før du starter. Her får du også hjælp til at udfylde de rigtige blanketter.

Uddannelse afsluttet

På vej hjem fra exchange?

Hvis du har studeret i udlandet og gerne vil rejse hjem igen, når du er færdig på dit studie, skal du kontakte a-kassen, hvis du ikke allerede har et job klar herhjemme. Vi kan guide dig bedst muligt, hvis du ringer til os på 7010 6789.

Bliv hos os - og stå stærkere

Du har sikkert nydt rabatterne, kurserne og de hjælpesomme mennesker omkring dig under studiet. HK er også gode at have i ryggen som nyuddannet – selvom det nu koster en smule. For vi hjælper dig bl.a. med at få job, forhandle løn og giver dig mere uddannelse, hvis du har lyst. Har du ikke et job klar efter studierne, har vi også dagpenge til dig, mens du søger. Du skal nok komme langt med dine talenter, og vi glæder os til at stå stærkere sammen med dig.

Dine fordele som HK’er

HAR DU FLERE SPØRGSMÅL? FIND SVAR HER.  

Hvad koster det at være medlem af HK's fagforening, når jeg ikke længere er studerende?

Den første måned fejrer vi, at du er blevet færdig på dit studie med et introkontingent på 95 kr. Herefter kan du fortsætte dit medlemskab og tilpasse det efter din nye situation. Du kan beregne din pris og få overblik over de forskellige typer medlemskab på HK.DK. Og husk, at hele beløbet er fradragsberettiget, så den reelle pris for dit medlemskab er langt mindre end det beløb, du kan regne dig frem til.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke er medlem af a-kassen, den dag jeg bliver færdig?

Du skal melde dig ind i a-kassen, senest 14 dage efter du er færdig, hvis du ikke har et arbejde og gerne vil modtage dagpenge. Du kan beregne din pris og få overblik over de forskellige typer medlemskab på HK.DK. Og husk, at hele beløbet er fradragsberettiget, så den reelle pris for dit medlemskab er langt mindre end det beløb, du kan regne dig frem til.

Skal jeg tage stilling til, hvilke rettigheder jeg gerne vil have i a-kassen?

Hvis du allerede er medlem af a-kassen og har været det mere end 1 år, skal du, senest 14 dage efter du afslutter din uddannelse, vælge, hvilke rettigheder du vil have i a-kassen.

 

Hvad koster det at være medlem af a-kassen, når jeg ikke længere er under uddannelse?

Du har kunnet få a-kasse til 0 kr. under hele din uddannelse, så længe du var under 30 år. Men efter studiet koster HK’s a-kasse 472 kr./md. for. Hele beløbet er dog fradragsberettiget, så den reelle pris for dit medlemskab er langt mindre.

Min SU er forudbetalt, hvad med dagpengene?

Din SU er forudbetalt, mens dagpengene er bagudbetalt. Derfor kan du risikere at stå uden penge i overgangen fra SU til dagpenge. Heldigvis fortsætter du med at kunne få rabatter og billig forsikring.

Hvis jeg allerede er medlem af en anden a-kasse og gerne vil være med i HK's fagforening - skal jeg så skifte til HK's a-kasse?

Du behøver ikke skifte til HK’s a-kasse. Men hvis du gerne vil samle din fagforening og a-kasse ét sted, så kan HK flytte dig over, uden du skal røre en finger – og du beholder selvfølgelig din anciennitet. Du kan i øvrigt have alle de fagforeninger, du har lyst til, men kun én a-kasse.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk