HK.dk logo

10 tricks der gør dit liv nemmere

Vi har samlet 10 helt generelle tricks, der hjælper i din dagligdag

 1. Rengør køkkensvampen i opvaskemaskinen
  Giv din køkkensvamp eller opvaskebørste en tur i opvaskemaskinen, så er den så god som ny – og du slipper for at bruge småpenge på at købe nye.
   
 2. Brug gaffatape til at åbne krukker
  Hvis du har et syltetøjsglas, du ikke kan åbne, er et lille tip at bruge et stykke gaffatape som hjælp. Put den ene ende af gaffatapen på låget, og hold den anden ende i hånden. Hold godt fast på glasset – og hiv i tapen. Det burde gøre jobbet!
   
 3. Undgå tårer i øjnene, når du skærer løg
  Får du også våde øjne, når du skærer rå løg? Der er flere måder, det kan undgås på. Pil løget under rindende koldt vand, eller åbn et vindue. Du kan også stille et stearinlys foran dig, eller lægge løget i varmt vand, inden du piller det.
   
 4. Brug neglelak til at kende forskel på dine nøgler 
  Har du svært ved at kende forskel på dine nøgler, er det en god idé at markere dem med neglelak. Brug forskellige farver, så kan du nemt kende forskel på, hvilken der er til hoveddøren, postkassen osv.
   
 5. Undgå ulækre dryp fra skraldeposen
  For at undgå den ubehagelige oplevelse med ulækre dryp, når der er hul i skraldespanden, kan du putte et par stykker avis i bunden – de vil nemlig absorbere væskerne. 

 6. Tjek om ægget er nyt eller gammelt i vand 
  Du kan let se, om et æg er for gammelt, hvis du putter det ned i et stort glas med vand. Hvis ægget flyder ovenpå, er det for gammelt, og hvis det synker, er det friskt – og klar til madlavning.

 7. Opbevar spaghetti i en pakke Pringles
  En tom pakke Pringles-chips er en nem og billig skjuler til spaghettien. Den passer perfekt i højden og kan dekoreres efter egen smag.
   
 8. Brug spaghetti til at tænde stearinlys
  Du kan undgå at brænde dine fingre, når du skal tænde et lys, som er svært at nå, hvis du bruger et stykke spaghetti som tændstik.
   
 9. Vandballoner som køleelementer
  Skal du på stranden, picnic eller bilferie kan du nemt holde drikkevarerne kolde med frosne vandballoner – og når de er tøet op, er de gode til vandkamp.
   
 10. Brug skuffen som skærebræt
  Mangler du plads i køkkenet, når du laver mad? Træk en skuffe ud og put et skærebræt ovenpå – så har du en ekstra madlavnings-station. 


Kilder: www.dumpaday.com, www.husmorraad.dk, www.samvirke.dk, www.mentio.dk, www.homehacks.com


10 tricks der gør dit liv nemmere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk