HK.dk logo

Skyd genvej til dine fordele i HK

Hvad er det nu lige, der er smart ved en fagforening? Vi ved godt, at du har meget andet at tænke på. Derfor har vi bedt Dorte Hartvig Omdal – ungdomsorganiser i HK – om at skyde genvej og svare på de spørgsmål, hun tit får, når hun er rundt på uddannelserne. 

Hvorfor skal jeg være med i en fagforening – min løn og ferie er jo alligevel bestemt i loven?

Din løn, ferie, arbejdstid, barselsregler osv. står IKKE i loven. De er besluttede i overenskomster, som er en aftale mellem din arbejdsplads og en fagforening. Hver dag arbejder HK for bedre løn og arbejdsforhold for flere end 300.000 medlemmer. Når du er med i HK, er du med i det fællesskab.

Hvorfor skal jeg prioritere at betale til en fagforening – min økonomi er i forvejen presset på SU?

Vi vil gerne hjælpe vores unge medlemmer godt på vej og ved, at livet som studerende er dyrt. Derfor er du medlem for 0 kr. 

Jeg arbejder slet ikke endnu – hvad skal jeg så bruge en fagforening til?

HK har et særligt program – Fremtidens Talenter – for dig under uddannelse. Vi kender dit fag og dit studie og er aktive i studenterudvalg og bestyrelser på uddannelserne. På den måde påvirker vi din uddannelse, så du er sikret de bedste muligheder på fremtidens arbejdsmarked. 

For 0 kr. får du: 

  • Opgraderet viden: Du får tilbud om at deltage i foredrag, webinarer og kurser i præsentationsteknik, fagprøve, notat- og referatteknik, personlig branding, cv og ansøgninger og meget mere – alt, der udvikler dig fagligt. Du får gode råd om job og karriere og vejledning om løn, kontrakter og arbejdsvilkår.  
  • Opgraderet netværk: Et godt netværk er guld værd både på studiet og i karrieren. I HK kan du møde fagligt ligesindede og få feedback. Du kan også blive aktiv i HK og prøve kræfter med events, kampagner, HR og ledelse – kompetencer, der er lige til at putte på cv’et. Du kan komme med på karrieredage og få forbindelser til praktikpladser og trainee-ordninger.
  • Opgraderet økonomi: Du får tilbud og rabatter, fx Alkas indboforsikring til 80 kr. om måneden. Så er du sikret, hvis cyklen bliver stjålet eller kollegieværelset plyndret. Du får gode rabatter på bl.a. biografer og koncerter. I HK kan du også søge sponsorater og legater til fælles arrangementer og udlandsophold.

Skyd genvej til dine fordele hos HK

Dorte Hartvig Omdal 

Ungdomsorganiser i HK

Har du flere spørgsmål? Du er altid velkommen til at tage fat i en af vores ungdomsorganisere. Du finder os her.

Hvad er gule fagforeninger?

Du har måske hørt udtrykket ’gule fagforeninger’?

De gule fagforeninger laver i modsætning til fagforeninger som HK sjældent overenskomster med arbejdsplader, dvs. aftaler om løn, fridage, ferie, barsel og andre arbejdsforhold. 

De gule fagforeninger har også kun sjældent tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne, dvs. personer, der arbejder for en gruppe medarbejderes løn og arbejdsvilkår på selve arbejdspladsen. 

I de gule foreninger vil der typisk være medlemmer inden for mange forskellige områder, mens man i en fagforening som HK specialiserer sig i medlemmer inden for bestemte fag og arbejdsområder. 

Har du fritidsjob?

I HK får du for 0 kr. vejledning om løn, kontrakt og arbejdsvilkår.

Vil du gerne sikre dig juridisk hjælp, hvis du bliver uenig med din arbejdsgiver – fx om arbejdstider eller feriepenge – kan du opgradere dit medlemskab. Det koster 95 kr. pr. måned. 

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk