Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning
7011 4545
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum
Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed
7010 6789
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Lørdag Lukket
Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum
Vi sidder klar ved chatten alle hverdage
Mandag 9.00-15.00
Tirsdag 9.00-15.00
Onsdag 9.00-15.00
Torsdag 9.00-15.00
Fredag 9.00-13.00
Lørdag Lukket
Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00
Investér lidt ekstra, og grundlæg de gode studievaner helt fra begyndelsen af studiet.
Panik ikke
Det store overblik kommer ikke fra dag 1. Det er helt normalt, at studiet til start virker stort, uoverskueligt og lidt kaotisk. Du er gået et step op – selvfølgelig skal det være udfordrende. Tit falder tingene for alvor på plads efter et års tid eller to.
Sæt tid af
Et studie er mere end en fuldtidsbeskæftigelse, hvis du tager alt det faglige og sociale med. Den første tid er typisk intensiv med mange opgaver, svære tekster og fuldt tryk på nye relationer. Investér masser af tid i studiet. Hæng i, så godt du kan. Efter et stykke tid bliver det lettere at overskue.
Planlæg din tid
Hvert semester er fyldt med spændende og vigtige tilbud, som du umuligt kan nå uden en benhård kalender. Læs kursusbeskrivelser, underviserens plan, pensumlister, studieordningen og eksamenskravene grundigt. Lav en tidsplan uge for uge ved hver semesterstart, og sæt deadlines ind i din kalender.
Lær notat- og læseteknik
Som studerende skal du læse langt større mængder tekst end før. Mange har glæde af at lære nogle nye metoder – både for at nå pensum og for at huske det bedre. Læs mere på nettet ved at søge på f.eks. notatteknikker og læseteknikker.
Tjek din studiemail og studieportal
Når du starter på din uddannelse, får du sandsynligvis en studiemail. Her får du mange vigtige informationer – afleveringsfrister, arrangementer osv. Indstil evt. din studiemail til at videresende til din private mail. Din uddannelse har sikkert også en portal eller side på de sociale medier med mange vigtige datoer, pensumlister osv. Tjek informationerne – det er dit ansvar at holde dig opdateret.
Vær med i det faglige
Betragt dit nye studie som dit livs chance til at samle ny viden. Deltag i så meget undervisning og andre faglige aktiviteter som overhovedet muligt. Brug tid med de andre, og deltag i læsegrupper uden for undervisningen. Meget af det, du lærer på et studie, lærer du af og sammen med dine medstuderende i gruppearbejde og læsegrupper. I har faglige diskussioner, som udvikler jeres faglighed. Er der noget, du ikke er så skarp til, er der nok en af de andre, der har bedre styr på det.
Vær med i det sociale
Allerede i introforløbet bliver du rullet ind i et hav af sociale aktiviteter. Kast dig ud i det, og nyd det. Det gør studielivet sjovere og gør det også lettere at danne læsegrupper og andre faglige fællesskaber på længere sigt.
Vælg dine fysiske rammer
De fysiske rammer er vigtige for din koncentration. Arbejder du mere effektivt, hvis du tager på læsesal i stedet for at læse derhjemme – eller omvendt?
Tænk i job og netværk
Hvert år er der masser af uddannelses- og karrieremesser. Hold øje med, hvad der sker hvornår. På messerne kan du møde folk fra forskellige brancher og udvide dit netværk. Følg op på nye kontakter, f.eks. på LinkedIn, og gød jorden for et studiejob. Alle de kolleger og chefer, du møder på din vej, kan du bruge løs af senere i din karriere.
Få det rigtige studiejob
Dit studiejob skal ikke tage alle dine kræfter. Men faktisk kan du med det rigtige studiejob få endnu mere ud af dit studie. Du kan overføre din arbejdsdisciplin direkte til studielivet. Kontakten til erhvervslivet hjælper dig med at spore dig ind på de rigtige valgfag og opgaver, så du kvalificerer dig til dit ønskejob. Studiejobbet må bare ikke tage overhånd, så der ikke er ordentlig tid til studiet. Ca. 10 timer om ugen er passende for de fleste.
Lad være med at sætte dig for dyrt
Dyr lejlighed og høje faste udgifter gør, at du er tvunget til at tjene flere penge ved at arbejde ved siden af studiet. Det kan blive et stort pres, som gør det svært at koncentrere sig om studiet – og få tid til det.
Spar på bekymringerne
Prøv at lade være med at fokusere på alt det, der kan gå galt. Du kan ikke kontrollere alt, og verden går ikke under, fordi alt ikke bliver helt præcis, som du har tænkt dig og planlagt. Det er fint at have ambitioner, men det handler om at finde en balance, så du også nyder studietiden.
Giv din uddannelse en chance
Virker dit nye studie kedeligt, eller er du skuffet? Hold hovedet koldt. Jo mere, du ved om et fag, jo mere spændende bliver det. Tag ikke en hovedkulds beslutning om at stoppe, men giv det en fair chance på i hvert fald nogle måneder. Er du stadig ikke overbevist, så tal grundigt med en studievejleder, dine medstuderende, venner og familie om dine tanker. Hvis du stadig vælger at stoppe på studiet, ved du med dig selv, at du har gjort det på et velovervejet grundlag.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.
LukDer vil blive sendt en mail eller sms med info om login
LukDer er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.
Luk