HK.dk logo

Læs også

Job

Fra_elev_til_fast_job

I praktik på din uddannelse

I løbet af din korte-, mellem- eller lange videregående uddannelse skal du, eller også har du mulighed for at komme, i praktik – og det er fedt! Praktikken gør din uddannelse mere værd, for det er her, du lærer at bruge din viden i praksis. Og det er vigtigt for en arbejdsgiver.

Dit uddannelsessted er ansvarligt
Hvis du studerer på en kort- eller mellemlang videregående uddannelse, så husk, at det er dit uddannelsessted, som skal finde en praktikplads til dig. Du kan også selv kontakte en virksomhed, hvis du gerne vil i praktik netop der. På praktikpladsen.dk kan du finde de virksomheder, som på forhånd er godkendt til at have praktikanter. Det er desuden dit uddannelsessted, som er ansvarlig for samarbejdet med praktikstedet.

Hvis du oplever problemer i din praktik, så kontakt HK så kigger vi på det. Flere uddannelsessteder har et rigtig godt samarbejdsnetværk med mange lokale virksomheder.

Sørg for at få din praktikbeskrivelse
Når du starter i praktik, skal du have en praktikbeskrivelse. Dit praktiksted skal beskrive, hvilke opgaver du skal arbejde med, og beskrivelsen skal være med til at sikre, at der er udvikling i opgaverne. 

I praktik som universitetsstuderende
Er du universitetsstuderende, er det ikke et krav at komme i praktik, men en god mulighed for at få kontakt til erhvervslivet. Her er det dit eget ansvar at finde praktikpladsen og få stedet og indholdet godkendt af dit universitet. Et godt råd er at henvende sig til karrierecenter/studievejleder for at få et overblik over, hvad praktikken skal indeholde for at blive godkendt.

TJEK DIT TALENT

Hvad er du god til, og hvad vil du blive bedre til? Tjek dit talent og fortæl os om dine interesser og kompetencer. Så kan vi hjælpe dig med at stå stærkere under din uddannelse og på fremtidens arbejdsmarked.

Praktik i udlandet
Praktik i udlandet er også en mulighed, i EU området er der mulighed for at få SU’en med. Et udlandsophold kan give dig et indblik i en anden kultur, en ny tilgang til dit fag og mulighed for personlig udvikling. Men husk at være opmærksom på, hvordan du er forsikret, hvis du søger praktik i udlandet.

Mød din tillidsrepræsentant
Vi vil opfordre dig til at få hilst på din tillidsrepræsentant, når du starter i praktik. Tillidsrepræsentanten vælges af medlemmerne i arbejdspladsens HK klub, og er din fortrolige repræsentant. Du kan altid gå til tillidsrepræsentanten, hvis du har spørgsmål eller oplever problemer. Hvis du ikke ved, hvem din tillidsrepræsentant er, så spørg en kollega eller kontakt din HK-afdeling.

Hjælp til ansøgning og CV
Få gode råd til hvordan du opbygger dit CV, og til hvad den gode ansøgning indeholder. Opret dit CV og Søg job

Og bliv klogere sammen med HK ved at deltage i kurser og foredrag. Alle HK’s kurser og foredrag er gratis for medlemmer, dette gælder også for studerende. Se alle HK’s kurser her.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk