HK.dk logo

Sådan får du en overenskomst

12. oktober 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Arbejder du på en virksomhed uden overenskomst? Så læs med her og se, hvad du selv kan gøre for at få OK-forhold på arbejdet.


OK logo

Du er sikkert allerede medlem af HK/Privat og har dermed taget det første skridt på vejen til at blive dækket af en overenskomst. 

Medlemskabet er ikke mindst vigtigt på grund af den såkaldte 50 %-regel, som gælder for HK’ere, der er ansat i virksomheder, som er medlemmer af en arbejdsgiverforening.

Den siger, at mindst 50 procent af de ansatte med HK-jobs i virksomheden skal være medlemmer af HK, før fagforeningen kan kræve, at virksomheden får en overenskomst. 

Alle arbejdsgivere - uanset om de er medlem af en arbejdsgiverforening eller ej - kan naturligvis helt frivilligt tiltræde en overenskomst med HK.

Kontakt din lokale afdeling
Men hvis du gerne vil dækkes af en overenskomst, så ring til din HK-afdeling på 70 11 45 45 og hør om mulighederne.

- Måske mangler der kun få medlemmer på arbejdspladsen, måske skal der gøres lidt benarbejde først. Uanset hvad står vi klar til at hjælpe dig og kollegerne, siger Anne Jacques-Roden, organiser i HK IMI hovedstaden.

- Det er også vigtigt, at du og kollegerne taler sammen om jeres arbejdsforhold, og om hvad I kan gøre sammen. Så kan vi nemmere få processen til at glide, siger hun.

Overenskomst HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem