Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Højt fagligt niveau på tværs af uddannelsesinstitutioner er bare et af de emner, som HK/ABL - Administrationsbachelorernes Landsforening arbejder med.
Landsforeningen arbejder for at sikre vores uddannelsespolitiske-, studenterpolitiske- og fagpolitiske interesser. Vi udvikler løbende politikpapirer om vores holdninger til uddannelse og arbejdsmarked, og vi arbejder for at få vores politik gennemført. Det gør vi både lokalt og nationalt ved at påvirke beslutningstagere.
ABLs årsmøde 2022 blev afholdt sidste weekend i april.
Hele formandskabet i Administrationsbachelorernes Landsforening blev genvalgt, så Nikolaj Rosenkilde Kølbæk fortsætter som formand, mens Manja Vang og Charlotte Otkjær Sørensen forbliver næstformænd den kommende periode.
Orientering om årsbudgettet kan hentes her (pdf).
På årsmødet var et enkelt indkommet forslag. Hent forslaget her (pdf)
Hent HK/ABLs visionspapir "Administrationsbacheloren 2030" (pdf)
HK/ABLs Årsmøde for administrationsbachelorene blev afholdt d. 29.-30. april 2022. I år blev det afholdt fysisk på Vingsted Konferencecenter, hvor administrationsbachelorer fra hele landet samles til det årlige årsmøde.
Administrationsbacheloren 2030 var i fokus, og der var masser af faglige indspark, da HK/ABL havde årsmøde. Foruden oplæg fra bl.a. Sigge Winther, var der workshops, der gjorde deltagerne skarpere på jobsøgning, grafisk facilitering og mødefacillitering. Ud over det faglige program, var der også årsmødefest med middag, underholdning med komikeren Michael Schøt og fest med DJs om aftenen. Administrationsbachelorene havde derfor rig mulighed med at mødes på tværs, socialisere og udvide deres netværk.
Hele formandskabet i Administrationsbachelorernes Landsforening blev genvalgt ved generalforsamlingen, så Nikolaj Rosenkilde Kølbæk fortsætter som formand, mens Manja Vang og Charlotte Otkjær Sørensen forbliver næstformænd den kommende periode. Deres visionspapir som bestyrelsen har arbejdet på det seneste år blev godkendt til generalforsamlingen samt et enkelt ændringsforslag til vedtægterne.
Formandskabet vil arbejde for at styrke uddannelsen og få flere medlemmer til Administrationsbachelorernes Landsforening.
- Medlemmerne har i dag vist mig deres tillid og genvalgt mig som deres formand. Det er en stor ære, at få lov til fortsat at stå i spidsen for administrationsbachelorerne. Jeg glæder mig til det kommende års arbejde for og med administrationsbachelorerne. Vi har på årsmødet vedtaget visionspapiret “Administrationsbacheloren 2030”, og jeg glæder mig til sammen med landsbestyrelsen at sætte handling bag ordene. Der er allerede spændende arrangementer i kalenderen og flere er på vej, lyder det fra formand Nikolaj Rosenkilde Kølbæk.
Til slut blev vinderne af årets bachelorpris kåret. Prisen gik til Jessica Ünüvar og Janni Klokmose som har skrevet om Mødekultur og -struktur i Center for Energiadministration Esbjerg og har vundet bachelorprisen på 5000 kroner
Herunder kan du se beslutningsreferater fra årsmøder og bestyrelsesmøder i HK/ABL.
Årsmøde 2022 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde august 2020 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde december 2017 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde september 2017 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde juli 2017 (pdf)
Årsmøde april 2017 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde november 2014 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde september 2014 (pdf)
Konstituerende landsbestyrelsesmøde juni 2014 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde januar/februar 2014 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde november 2013 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde 7. august 2013 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde 3. maj 2013 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde 8. februar 2013 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde den 16. november 2012 (pdf)
Formandskabsmøde den 26. oktober 2012 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde den 1. september 2012 (pdf)
Formandskabsmøde den 20. august 2012 (pdf)
Formandskabsmøde den 3. juni 2012 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde den 14. maj 2012 (pdf)
Landsbestyrelsesmøde den 2. marts 2012 (pdf)
Formandskabsmøde den 16. februar 2012 (pdf)
Bachelorprisen går til det projekt, der har relevans for både professionen, praksis og samfundet. Og så skal det bidrage til udviklingen af praksis.
Bachelorprojektprisen skal være med til at sætte fokus på administrationsbachelorernes faglighed. Prisen er på 5.000 kroner og uddeles på vores årsmøde. Kun administrationsbachelorer, der er medlemmer af HK/ABL, kan komme i betragtning til prisen.
Der lægges i udvælgelsen af årets bachelorprojekt vægt på, at projektet:
Der nedsættes en vurderingsgruppe bestående af én repræsentant fra HK og én repræsentant udpeget af lederforsamlingen for administrationsbacheloruddannelsen.
Vurderingsgruppen får tilsendt de indstillede bachelorprojekter umiddelbart efter indstillingsfristen. Gruppen mødes i første halvdel af marts måned for at drøfte indstillingerne og udvælge vinderprojektet.
Det er skolerne, der indstiller projekter til prisen. Du har altså ikke mulighed for selv at indstille din egen eller en medstuderendes projekt.
Bachelorer: Jessica Ünüvar og Janni Klokmose
Vejleder: Charlotte Ørnskov
Bachelorprojekt: ”Mødekultur og -struktur i Center for Energiadministration Esbjerg”.
Bachelorprojektet analyserer og demonstrerer på fremragende vis betydningen af mødekultur og -struktur for oplevelsen af faglige møders formål og kvalitet blandt medarbejdere og ledelse. Undersøgelsen er en komparativ analyse mellem to afdelinger i en statslig organisation, som bidrager med løsningsorienterede fokuspunkter i optimering af mødepraksis og -output.
Metodisk og praksisorienteret demonstrerer bachelorerne en særdeles faglig relevant praksisnær problemstilling, som de samfundsfagligt udforsker i en kvalitativ stringent operationaliseret undersøgelse. Bachelorerne bidrager med projektet på mest tilfredsstillende vis til udvikling af relevant administrativ viden gennem en kombineret problemorienteret og løsningsorienteret tilgang.
Hent bachelorprojektet her (pdf)
Pernille Søe Larsen og Jesper Sletten Schriver fra VIA University College i Aarhus vinder prisen for årets bachelorprojekt 2020. Pernille og Jesper har skrevet en bacheloropgave, der på alle måder lever op til kriterierne for årets bachelorprojekt.
De har udvalgt en særdeles interessant og velafgrænset problemstilling, der viser både en stærk forståelse for beskæftigelsesindsatsens kompleksitet og hele nettet af politiske og administrative processer, som indsatsen bygger på, samt dens rolle som en vigtig del af fundamentet i vores velfærdssamfund.
Det er en fagligt stærk opgave hvad angår den metodiske kvalitet, med grundige metodiske og videnskabsteoretiske refleksioner, hvor der argumenteres fint for sammenligningsgrundlaget mellem de to kommuner, som bacheloropgaven tager udgangspunkt i.
Jesper og Pernille demonstrerer desuden et teoretiske overblik igennem deres særdeles velargumenterede teoretisk afgrænsning af det teoriapparat, de har udvalgt – og selv tilføjer dimensioner til, for at kunne analysere problemstillingen i praksis.
Opgavens struktur og design er velkonstrueret og let overskueligt, hvilket gør det tydeligt for læseren, hvad der undersøges og hvordan.
Empirien i form af interviews med helt centrale nøglepersoner i de to kommuner der sammenlignes behandles forbilledligt, idet Pernille og Jesper igennem analysen af deres problemstilling har en særdeles tæt kobling mellem teori og praksis. Fokus er hele tiden på konkrete erfaringer fra de to kommuner med at omsætte nationale beskæftigelsesmål til deres egne lokale kontekster, og vi kommer dermed langt ind i maskinrummet; helt i administrationsbachelorfaglighedens ånd.
Jesper og Pernille demonstrerer på den måde en stærk og tydelig bevidsthed omkring deres administrationsbachelorfaglighed, og hvad det er de som administrationsbachelorer er så dygtige til: Nemlig at kunne åbne døren ind til et af de mest komplekse maskinrum i den offentlige sektor og med en grundig og velfunderet faglig tilgang kunne udpege en helt konkret problemstilling, analysere den og sidst men ikke mindst konkludere sagligt og fagligt – uden at overfortolke.
Pernille og Jesper udmærker sig desuden ved at have truffet et interessant valg af praksisfelt at zoome ind på – både for professionens udvikling og for samfundet i øvrigt. Problemstillingen er højaktuel, og det kræver fagligt mod at kaste sig over et praksisfelt, som i den grad kan være sprængfarligt, når man tænker på, hvor meget jobcentrenes rolle og status har været omdrejningspunkt for debat gennem de sidste mange år.
Igen i år, går bachelorprisen til et projekt, der har relevans for både professionen, praksis og samfundet, og som bidrager til udviklingen af praksis. Årets projekt er både kaldt en "eventyrlig flot" opgave, og emnet i opgaven behandler en "højaktuel problemstilling, som følge af den offentlige sektors øgede brug af digitale løsninger." Der er også blevet sagt at projektet viser kompleksiteten ved de hyppige forandringer, som har kendetegnet den offentlig sektor over de seneste årtier, og hvordan vi kan forstå de ældre generationers muligheder for at indgå i de forandrede rammer for borgerservice.
Det er et handlingsanvisende projekter og giver konkrete bud på, hvordan borgerservice i en given kommune kan ændre indretning for at fremme en given adfærd hos borgerne, også i forhold til opgaver, teknologi og medarbejdere. Gennem teoretisk og metodisk analyse af målgruppens møde med borgerservice, rammesættes udfordringer og løsninger for dette møde. forhold til opgaver, teknologi og medarbejdere.
Projektet viser kompleksiteten ved de hyppige forandringer, som har kendetegnet den offentlig sektor over de seneste årtier, og hvordan vi kan forstå de ældre generationers muligheder for at indgå i de forandrede rammer for borgerservice.
For at sætte yderligere trumf, blev der I I vurderingsgruppen sagt, at det ligner en konsulentrapport som en kommune have bestilt til mange penge - her står der bare "bachelorprojekt" på forsiden I stedet for "Rambøll" og at de skulle være meget velkommen til at søge job i Tårnby Kommune.
Det er meget rosende ord til årets vindere: Johanne Kristensen og Sandie Lauritsen fra VIA University College Viborg for opgaven "De ældre borgeres udfordringer med den digitale kontakt til den offentlige sektor".
De ældre borgeres udfordringer med den digitale kontakt til den offentlige sektor
I 2018 gik prisen til Philippa Armose Didriksen og Lasse Emil Olsen fra PH Absalon for en opgave der behandler en højaktuel problemstilling, som er svær at komme omkring uden at ”træde nogen over tæerne” – særligt når konklusionen går i den retning, som tilfældet er i dette bachelorprojekt. Ud over at have skrevet en opgave, der skiller sig positivt ud ved det både modige og interessante valg af praksisfelt og problemstilling, bidrager Philippa og Lasse også med konkrete anvisninger til handlemuligheder for aktørerne i praksisfeltet. Sidst men ikke mindst udmærker de sig som administrationsbachelorer ved forbilledligt gennem opgaven at vise, hvordan de med deres administrationsbachelorfaglighed som specialister i den offentlige sektors maskinrum, kan navigere i og undersøge særdeles højspændte og komplicerede problemstillinger. Bachelorprojektet er således en rigtig fin iscenesættelse af hvordan Philippa og Lasse som administrationsbachelorer evner at forstå og undersøge andre fagligheder og de udfordringer de møder i deres eget konkrete praksisfelt. Selvom Philippa og Lasses undersøgelse retter sig mod en helt anden faggruppe og faglighed i den offentlige sektor end den administrative og forvaltningsmæssige, så viser de gennem opgaven tydeligt den indsigt og forståelse af den offentlige sektors maskinrum, som netop giver administrationsbacheloren rum til og mulighed for at handle:
Årets bachelorpris 2017 gik til Kenni Sørensen fra VIA UC i Viborg. Opgaven handler om samskabelsesbegrebet og tager afsæt i Region Midtjylland:
I 2015 gik prisen til Jacob Udengaard og Line Warschawsky fra VIA Viborg for et projekt om lokalpolitikernes demokratiske råderum i Viborg Kommune.
I 2014 gik prisen til Line Dahl Petersen fra VIA University College for opgaven "Sagsbehandlere skal lære at sagsbehandle", hvor der bliver anvendt og demonstreret en bred teoretisk indsigt med indspark fra både velfærdsteori, organisationsteori, jura og innovationsteori.
Bachelorpris for administrationsbachelorer gik i 2013 til en gruppe studerende fra Metropol, der havde skrevet om samarbejdsdrevet innovation i det offentlige.
Læs Trine Duelund Nielsen, Jacob Due Andersen og Nilas Frej Siegstads vinder-opgave her:
I 2012 blev prisen uddelt for første gang til Lykke Kousgaard fra University College Lillebælt. Læs hele opgaven her:
Vinderprojekt 2012 (pdf)
Landsbestyrelsen består af en formand, to næstformænd, én repræsentant og én suppleant fra hver skole. Vi mødes mindst fire gange om året, og vi tager os af driften og udviklingen af foreningen i den tid der går mellem vores årsmøder. Imellem bestyrelsesmøderne er det formanden og de to næstformænd, der tager sig af ledelsen af foreningen.
Hvis du gerne vil være med til at forbedre både din uddannelse og dine jobmuligheder når du er færdig med studiet så kan du blive aktiv i HK/ABL.
Samtidig lærer du en masse om politik og administration, som du kan bruge på studiet og i dit kommende arbejde. Faktisk ved vi, at aktive studerende får mere ud af deres uddannelser, fordi vi inspirerer hinanden. Og så får du selvfølgelig et større netværk og nye venner.
Kontakt en af de lokale repræsentanter eller hiv fat i konsulenten for HK/ABL.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID