HK.dk logo
Karrieretelefonen

Overvejer du et karriereskift?

Overvejer du at skifte karriere og arbejde med noget andet, end du gør i dag? Eller er du glad for dit fag, men vil gerne over i en anden branche?

HK står altid parat til at hjælpe dig

Ring eller chat med Karrieretelefonen mellem 13.00-16.00 – alle hverdage. Bemærk, at vi har lukket i weekender og på helligdage.

Mange af os har svært ved at sætte ord på vores kompetencer, for i vores dagligdag arbejder vi ”bare” og løser de opgaver, det medfører.

Vi er ikke vant til at fortælle, hvad det er vi gør, når vi løser vores opgaver. Men dine kompetencer er det fundament, du står på, når du løser opgaver, kendte som nye. De er dit udgangspunkt, som du skal kende for at finde vej til dit nye arbejdsliv.

Derfor er det en god ide, at du arbejder med at afklare dine kompetencer. Det kan du gøre ved at lave en kompetenceprofil, som du kan finde en øvelse til her: Kompetenceafklaring. Se også et eksempel på en kompetenceprofil.

Et er dine kompetencer – når du kender dem, kender du dit udgangspunkt. Noget andet er dine ønsker og mål for dit fremtidige arbejdsliv. Altså, hvor er det, du skal hen? Her kan du overveje, hvad der betyder noget for dig i dit arbejdsliv, og ikke mindst hvad du har lyst til at arbejde med.

Prøv at tænke tilbage på dit arbejdsliv – hvad var sjovt at arbejde med, hvilke opgaver havde du lyst til, hvad motiverede dig?

Din lyst og motivation er vigtig, for de holder dig kørende i modvind. Og de skaber retning. Dermed afspejler din lyst og motivation dine værdier.

Værdier er alt det, der er vigtigt for os, når vi går på arbejde. De er noget helt grundlæggende i vores liv, og det er dem, vi træffer vigtige beslutninger ud fra. De er så at sige vores kompas, som vi navigerer efter i livet.

Hvis værdierne er opfyldte, mærker vi det som tilfredshed, glæde og engagement. Og bliver værdierne opfyldt på dit arbejde, får du lyst til dit arbejde og til at involvere dig.

Der kan derfor være god grund til at arbejde med at blive klar på dine værdier.

Du kan arbejde med afklaring af dine værdier her: Gør dig dine værdier bevidst.

Når du er blevet klar over dine kompetencer og dine værdier, er du klar til at lave din ”markedsanalyse” – hvor er der efterspørgsel på det, du kan og har lyst til.

Prøv at lave en søgning i fx HK Jobbørs eller andre jobdatabaser på en af dine kompetencer, eller på det, du har lyst til at arbejde med, og lad dig inspirere af de jobopslag, der kommer frem.

Typisk vil du herved blive mere afklaret på, hvad du godt kan se dig selv i.

I en travl hverdag kan det være svært at få taget hul på en sådan proces, for det kræver, at man stopper op og tager et øjeblik til refleksion.

I Karrieretelefonen kan vi hjælpe dig med at begynde på processen, eller vi kan hjælpe dig videre, hvis du er gået i stå. Kontakt Karrieretelefonen, så vi kan få en samtale om, hvad du kan, og hvad du vil.

Ring på telefon: 3330 4460 mellem kl.  13.00 og 16.00 på hverdage. 

Log ind som medlem