MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Som elev skal du have en uddannelsesaftale, inden du begynder i virksomheden. Uddannelsesaftalen svarer til en ansættelseskontrakt, som gælder for den tid, du er elev i virksomheden. Typisk 2 år.
Når du har overstået din prøvetid, kan uddannelsesaftalen i princippet ikke opsiges eller ændres.
Kun i de tilfælde, hvor enten du eller din arbejdsgiver ikke overholder aftalen, eller hvor I er enige, kan den opsiges. Kontakt altid HK, uanset om du selv gerne vil opsige din uddannelsesaftale, eller om det er din arbejdsgiver, der ønsker at ophæve den! Ring 70 11 45 45.
Ring til HK på 7011 4545, hvis du vil ophæve din uddannelsesaftale
Du har mange gode folk at tale med undervejs, så du kan få det bedste ud af din elevtid – og få hjælp, hvis du har brug for det.
I løbet af din praktikperiode har du ret til minimum tre evalueringssamtaler. Evalueringssamtalerne skal blandt andet handle om, hvorvidt du lærer det, du skal, og om du trives på arbejdspladsen. Du kan bruge evalueringssamtalerne til at komme med idéer til din praktikplan fremover.
Din elevansvarlige (eller oplæringsansvarlige eller elevvejleder) guider dig gennem uddannelsestiden. Din elevansvarlige står for din oplæring – og kan være den samme gennem hele din uddannelse eller skifte, hvis du ændrer afdeling eller område i løbet af din uddannelse. I udfylder din plan for oplæring sammen, og du kan også altid spørge om et godt råd. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
I løbet af det sidste halve år af din uddannelse skal du skrive en fagprøve. Fagprøven samler hele dit uddannelsesforløb og kobler den teoretiske og praktiske del sammen. Den gennemføres i samarbejde med dit praktiksted og skolen. Husk, at HK gerne hjælper dig med et gratis kursus, hvor du kan blive bedre til at skrive din fagprøve.
En tillidsrepræsentant er en af dine kolleger, som er valgt til at repræsentere jer over for ledelsen. Tillidsrepræsentanten har mange opgaver. F.eks. at forhandle aftaler med ledelsen og støtte dig og dine kolleger. Så tag en snak med din tillidsrepræsentant, når du er ny elev. Han eller hun kan hjælpe dig med spørgsmål om dine rettigheder som elev og om fagforening.
Det er dog ikke alle steder, hvor der er en tillidsrepræsentant. Du kan logge ind på mithk.dk og se, om der er en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads. Hvis du ikke har en tillidsrepræsentant, kan du altid ringe til din lokale HK-afdeling på 70 11 45 45.
På mange måder er din elevplads ligesom et helt almindeligt job. Få tjek på, hvilke regler og muligheder der også gælder for dig.
Din ugentlige arbejdstid er 37 timer. Hvordan arbejdstiden er placeret, afhænger af den overenskomst, der gælder for din uddannelsesaftale. F.eks. inden for butiksområdet arbejder man efter vagtplaner, hvor den daglige arbejdstid kan variere. Inden for andre områder ligger den daglige arbejdstid fast.
I din uddannelsesaftale skal der stå, hvilken overenskomst der gælder for dig.
Du kan bedt om at arbejde over, hvis der er travlt i virksomheden. Når du er elev, gælder der nogle andre regler for overarbejde end for dine uddannede kolleger. Du må f.eks. ikke have fast overarbejde, og overarbejdet skal som udgangspunkt være relevant for din uddannelse.
Er du elev i staten, må du dog ikke have overarbejde.
Elever holder selvfølgelig også ferie, bliver syge og går på barsel. Kender du reglerne for dig? De fleste afhænger af din overenskomst.
De fleste overenskomster sikrer, at du har ret til at holde fri med løn på helligdage, der falder på en hverdag. Dagene, som kaldes søgnehelligdage, tæller f.eks. skærtorsdag, langfredag og Kr. himmelfartsdag. De dage falder altid på en hverdag, mens f.eks. helligdagene omkring jul og nytår flytter sig fra år til år.
Er du butikselev, er reglerne anderledes, fordi mange butikker holder åbent på søgnehelligdage. Skal du arbejde på en søgnedag, så skal du have fri på et andet tidspunkt.
Som elev får du løn efter nogle særlige satser. Få et overblik over, hvor meget du kan forvente at få – og hvor meget du må tjene ved siden af.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID