Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
ordning pr. 1. januar 2022
Er du fyldt 61 år, kan du søge om ret til tidlig pension (Arne-pension). Herunder ser du nogle af de typiske spørgsmål, medlemmer stiller i forhold til at søge om ret til tidlig pension.
Se i denne film fra ATP, hvordan du søger om tidlig pension.
Det er Udbetaling Danmark, som skal vejlede dig om din ret til tidlig pension.
Har du spørgsmål om din ret til tidlig pension, skal du derfor kontakte Udbetaling Danmark på 7012 8094. På borger.dk finder du svar på rigtig mange spørgsmål om retten til tidlig pension. Det er også hos borger.dk, at du skal søge om ret til tidlig pension.
HK's a-kasse kan vejlede dig om din ret til efterløn og optjening af skattefri præmie. Vi kan også vejlede dig om udbetaling af efterlønsbidrag.
Udbetaling Danmarks afgørelse af, om du har anciennitet nok til at få tidlig pension, sker via data fra diverse registre og systemer.
Perioder med arbejdsløshedsdagpenge vil Udbetaling Danmark beregne på baggrund af oplysning om a-kassemedlemskab kombineret med data fra diverse registre.
Eventuelle perioder med arbejdsløshedsdagpenge fra 1971 til 1979 skal du selv dokumentere. Hverken HK's a-kasse eller Udbetaling Danmark har adgang til dokumentation for udbetaling af dagpenge fra denne periode.
Udbetaling Danmark vil skrive til dig, hvis der er behov for at du selv skal fremskaffe dokumentation. Så skal du selv bestille dem hos Rigsarkivet. Det gør du ved at udfylde denne elektroniske blanket Bestil dokumentation til tidlig pension - Rigsarkivet.
Aktuel arbejdsmarkedstilknytning er den sammenhængende periode på 9 måneder, der ligger umiddelbart før det tidspunkt, hvor der er 3 måneder til, at du går på tidlig pension. Her skal du bevare en aktuel tilknytning til arbejdsmarkedet gennem arbejde eller som medlem af arbejdsløshedskassen.
Udbetaling Danmark skal vejlede dig om kravet om arbejdsmarkedstilknytning i forbindelse med, at du søger om ret til tidlig pension. Kontakt derfor Udbetaling Danmark, hvis du har spørgsmål om arbejdsmarkedstilknytning.
Du starter med at søge om retten til tidlig pension. Udbetaling Danmark vil indenfor 4 uger sende dig brev om din ret til tidlig pension (anciennitetsberegning).
3 måneder før, at du tidligst kan begynde på udbetaling af tidlig pension, vil du modtage brev med beregning af din ydelse.
Det er først, når du har modtaget din beregning, at du skal gå ind på borger.dk og bekræfte dine oplysninger og angive, hvornår du vil begynde på din udbetaling – du beslutter altså selv, om du vil overgå til tidlig pension.
Hvis du er gået på efterløn inden 1. januar 2022, og herefter får tilkendt tidlig pension, vil du få mulighed for at modtage et kompensationsbeløb. Du kan få et beløb for hver hele måned, som du har tilbage til din folkepensionsalder efter overgang til tidlig pension.
Hver hele måned udløser 2.676 kroner (2021-niveau). Kompensationsbeløbet er en engangsudbetaling. Der skal betales en afgift på 30 procent af beløbet.
Vælger du at få udbetalt kompensationsbeløb, kan du ikke få udbetalt efterlønsbidrag eller skattefri præmie.
Ansøgning og udbetaling skal ske hos Udbetaling Danmark via borger.dk.
Hvis du fravælger efterlønsordningen for at gå på tidlig pension, kan du få udbetalt dit efterlønsbidrag. Der skal betales afgift på 30 procent af efterlønsbidraget.
Hvis du er gået på efterløn inden 1. januar 2022, kan du hos Udbetaling Danmark søge om at få kompensationsbeløb. Men hvis det er mere fordelagtigt at få udbetalt dit efterlønsbidrag, kan du vælge dét i stedet for.
En måneds efterlønsudbetaling ”koster” fuld dagpengesats, uanset om du får udbetaling med maksimum efterlønssats eller med en lavere sats. Det betyder, at hvis du har fået efterløn i 8 måneder eller mere, så vil der ikke længere være efterlønsbidrag til udbetaling.
Hvis du overgår til tidlig pension og har optjent skattefri præmie, så skal du ved skift til tidlig pension vælge, om du vil beholde de skattefri præmier, som kan udbetales ved din folkepensionsalder – eller om du vil have udbetalt kompensationsbeløb fra Udbetaling Danmark.
Du kan kun få kompensationsbeløb, hvis du er gået på efterløn før 1. januar 2022.
Hvis du er født fra 1. januar 1959, kan du få udbetalt dit efterlønsbidrag skattefrit.
I perioden 1. januar til 30. juni 2022 vil det være muligt at udtræde af efterlønsordningen og få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit.
Skattefriheden gælder efterlønsbidrag indbetalt indtil 10. oktober 2020. Indbetalinger efter 10. oktober 2020 og frem til udtrædelsestidspunktet skal fratrækkes en afgift på 30 procent.
Hvis du fravælger efterlønsordningen, kan du ikke længere få ret til efterløn og optjene til skattefri præmie. Du mister også muligheden for at få seniorjob eller få udbetalt fleksydelse.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID