HK.dk logo
Om HK

Stå stærkere i dit arbejdsliv med HK

Sådan er det at være medlem

Når det gælder dit arbejdsliv og din personlige og faglige udvikling, er der næsten ingen grænser for, hvad vi kan hjælpe dig med. Uanset om du er i job, eller du er ledig. Vi er med dig hele vejen. Få styr på alt det, du får som HK medlem her.

Det siger medlemmerne på Trustpilot:

HK's historie

 

Vi har mere end 120 års erfaring med fagligt arbejde - og er i dag Danmarks næststørste fagforbund.

1897 – Den første lokalforening blev grundlagt

Arbejdsdage på op til 17 timer – alle ugens dage – og en meget lav løn. Det var vilkårene for butiksmedhjælpere i slutningen af 1800-tallet. En dag i 1897 blev det nok for en lille gruppe butiksmedhjælpere. De ville have bedre arbejdsvilkår, og derfor stiftede de De Danske Handelsmedhjælperes Forbund af 1897, der blev starten på HK København.

1900 – Hovedforbundet HK blev stiftet

I 1900 blev hovedforbundet HK stiftet. Der var cirka 700 medlemmer og 16 foreninger rundt om i landet. Blandt programpunkterne var lige løn for lige arbejde, højere lønninger og kortere arbejdstid.

1904 – Bedre arbejdstider for medhjælpere

Efter flere års arbejde lykkedes det HK at få indført en lukkelov i 1904. Nu kunne butikkerne ikke længere holde åbent på søn- og helligdage. HK kæmpede videre, og i 1908 blev en ny lukkelov vedtaget, som bestemte, at butikkerne skulle lukke klokken 20 på ugens fire første dage og klokken 24 fredag og lørdag.

Jobs i HK

Vi er en stor arbejdsplads med ca. 1.200 ansatte på landsplan. Vi tilbyder derfor faglige udfordringer inden for mange typer af stillinger.

Presse

HK Danmark er forbund for HK’s sektorer og lokale afdelinger. Forbundet svarer på overordnede faglige og politiske spørgsmål, mens de fire sektorer udtaler sig om fag og overenskomst inden for deres område. Afdelingerne kontaktes i lokale, faglige spørgsmål. Find pressekontakter og pressearkiv her.

Organisation

Bliv klogere på HK’s organisation. Find information om vores sektorer, afdelinger mv. her.  

Log ind som medlem