Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Hvis man vil opnå et godt forløb omkring sygefravær, må det bygge på tillid og dialog. Her er en guide til det gode sygefraværsforløb.
Et sygefraværsforløb har mange parter. Både dig, der selv er syg, din tillidsrepræsentant, dine kolleger og ledelsen på din arbejdsplads. Her i guiden er der gode råd til alle.
Er det på nogen måde muligt for den syge at arbejde nogle få timer om dagen eller nogle dage om ugen?
Hvis kolleger, tillidsrepræsentant eller leder kan finde opgaver eller funktioner, der kan håndteres af en kollega, der skal skånes i en periode, kan det være med til at bane vejen for en mere stabil tilbagevenden til jobbet.
Er man som syg først ”ude af øje”, er det mere sandsynligt, at en ledelse begynder at tænke i alternativer, der ikke inkluderer den sygemeldte.
Hvis du som syg har det mindste overskud til det, skal du bestræbe dig på at sende signaler om, at du gerne vil tilbage til arbejdspladsen, men du skal også være åben om dine begrænsninger.
Vær ikke for bombastisk eller naiv med din udmelding om tidsperspektivet, men fortæl, hvad du gør for at kunne vende tilbage. Hvis der er en mulighed for, at du inden for overskuelig tid så småt kan komme i gang, vil en arbejdsgiver være mindre tilbøjelig til at overveje en afskedigelse.
Hvis en sygemelding har psykiske årsager, kan det i nogle tilfælde være vanskeligt at se nogen som helst mulighed for en tilbagevenden til den samme arbejdsplads, men det er en dårlig idé at træffe beslutninger med vidtgående konsekvenser, mens man er allerlængst nede, og det hele ser sort ud.
Hvis alle parter tænker kreativt, viser der sig måske nogle muligheder, for eksempel for omplacering på et senere tidspunkt, og under alle omstændigheder er man langt bedre stillet i en eventuel afskedigelsessag, hvis man ikke på et tidspunkt har meldt ud, at man ”aldrig mere vil sætte sin fod på den arbejdsplads”.
Hvis du på et tidspunkt er gået med til en plan om at vende tilbage til jobbet på en måde, hvor du et stykke tid ude i fremtiden begynder med nogle få timer og derefter trapper op til fuld tid, kan det for mange pludseligt se uoverskueligt ud, når den første dag på jobbet skal gennemføres. Nogle opgiver på forhånd.
Men det er en god idé i det mindste at forsøge. Man viser sin gode vilje, og der bliver måske senere mulighed for at justere planen, så den bliver mere overkommelig, eller endnu bedre: Sygdommen kan udvikle sig i en positiv retning.
Er det muligt at få den sygemeldtes opgaver klaret af andre i en periode? Kan nogle opgaver eventuelt fordeles blandt kollegerne, så der kan sammensættes en stilling, det er muligt at få vikardækket? Er det muligt at hyre ekstern hjælp?
Vær kreativ, når det handler om at gøre generne ved den syges fravær så små som mulige for de tilbageværende.
Som sygemeldt er man sårbar, og det kan undergrave tilliden, hvis der til en sygefraværssamtale er personer til stede, for eksempel fra HR, som den syge ikke kender så godt i forvejen.
Pres ikke den syge til at gå med til en urealistisk plan for at vende tilbage til jobbet. Spørg åbent, om der er noget, som arbejdspladsen kan gøre for at lette den syges tilbagevenden.
Som syg har man selvfølgelig nogle rettigheder. Man har blandt andet ret til ikke at fortælle sin leder, hvad man fejler. På den anden side har man pligt til at indgå i en dialog om, hvad man kan bidrage med, og hvilke opgaver man ikke kan udføre, når man skal begynde at arbejde igen.
Den dialog kan understøttes af tillidsrepræsentanten, der også kan hjælpe med at dreje dialogen ind på, hvor arbejdspladsen kan sætte ind, for at det bliver mere overkommeligt for den syge at vende tilbage til jobbet.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID