HK.dk logo

Få maksimal tryghed med HK A-kasse

Som medlem af HK’s a-kasse har du et økonomisk sikkerhedsnet og en stærk faglig samarbejdspartner. Derfor er hvert 2. medlem i job igen inden 3 måneder. Meld dig ind nu og få ro i sjælen.

Bliv medlem af HK og stå stærkere

Du står stærkere i dit arbejdsliv med HK bag dig. For vi kender dit fag, din uddannelse og de udfordringer, du kan møde. Vi udvikler dit fag og skaber respekt om det.

Bliv medlem online

Udfyld online-formularen, det tager ca. 5 min. 

Bliv ringet op

Vi ringer dig op hurtigst muligt og klarer indmeldelsen over telefonen.

Ring 7011 4545

Vil du have hjælp, eller har du spørgsmål, før du melder dig ind, ringer du os bare op.

Dét siger medlemmerne på Trustpilot:

Medlemskaber Beregn din pris Ofte stillede spørgsmål

Det får du som en del af dit HK-medlemskab

Fagforening

Fuldtid fra 474 kr./md.
Fuldtid m/a-kasse fra 991 kr./md.

Deltid fra 275 kr./md.
Deltid m/a-kasse fra 670 kr./md.

Vi er med dig gennem hele dit arbejdsliv og har styr på dine rettigheder.

A-kasse

Fuldtid 517 kr./md.
Fuldtid m/fagforening fra 991 kr./md.

Deltid 395 kr./md.
Deltid m/fagforening fra 670 kr./md.

Dimittender:
Fuldtid 467 kr./md. i op til 12 md.
Deltid 345 kr./md. i op til 12 md.
Fuldtid m/fagforening fra 941 kr./md. i op til 12 md.
Deltid m/fagforening fra 620 kr./md. i op til 12 md.
Dagpenge hvis du bliver ledig
Juridiske råd og vejledning - læs mere
Du kan altid få rådgivning omkring forhold på dit arbejde og hjælp til at løse eventuelle problemer mellem dig og arbejdspladsen. Hvis du får brug for at gå i retten med en sag, hjælper HK dig også, når bare du har været medlem i 3 måneder. Du kan dog ikke få hjælp til at gå i retten, hvis du stadig er studerende og betaler 0 kr. for dit medlemskab. Vil du have mulighed for at få hjælp til retssager som studerende, skal du vælge et medlemskab til 95 kr.
Retshjælp efter 3 måneders betalt medlemskab
Rådgivning om jobsøgning, karriere og onlineværktøjer
Mulighed for overenskomst
Hjælp, hvis du bliver fyret
Personlig rådgivning vedr. din ansættelse
Adgang til landets bedste jobdatabaser
Ekspertise i netop dit fag- og jobområde
Lønforsikring (kræver medlemskab af a-kasse og fagforening) - læs mere
Forsikringen er obligatorisk og omfatter alle medlemmer af HK Kommunal, HK Stat og HK Privat, som er medlemmer af HK’s fagforening og a-kasse. Prisen varierer alt efter, hvilken sektor du er medlem af. Er du medlem af HK Handel, er du ikke omfattet af lønforsikringen.
Vejledning om lønforhandling
Adgang til lønstatistik
Gratis kurser og karriereudvikling
Billige Forsikringer
Rabatter

Fagforening

95 kr./md.
For studerende på teoretiske videregående uddannelser, gymnasiale uddannelser og elever på erhvervsuddannelser.  

Fagforening

0 kr./md.

For studerende på teoretiske videregående uddannelser, gymnasiale uddannelser og elever på erhvervsuddannelser.  

A-kasse

Fra 0 kr./md.

For studerende på en dimittendberettiget uddannelse. (Går du på en anden uddannelse og ønsker at være medlem af a-kassen betaler du fuldt kontingent)

Juridiske råd og vejledning - Læs mere
Du kan altid få rådgivning omkring forhold på dit arbejde og hjælp til at løse eventuelle problemer mellem dig og arbejdspladsen. Hvis du får brug for at gå i retten med en sag, hjælper HK dig også, når bare du har været medlem i 3 måneder.
Retshjælp efter 3 måneders betalt medlemskab
Rådgivning om jobsøgning, karriere og onlineværktøjer
Mulighed for overenskomst
Hjælp, hvis du bliver fyret
Personlig rådgivning vedr. din ansættelse
Adgang til landets bedste jobdatabaser
Ekspertise i netop dit fag- og jobområde
Vejledning om lønforhandling
Adgang til lønstatistik
Gratis kurser og karriereudvikling
Billige forsikringer
Rabatter
Ret til dagpenge når du dimitterer

Hvad koster et medlemskab i HK? Beregn din pris her

Vælg beskæftigelse

Dit prisoverblik

Fagforening og a-kasse Fagforening A-kasse
Fuldtid
Deltid
BLIV MEDLEM

Ofte stillede spørgsmål

HK dækker mange brancher – administration, grafisk arbejde, HR, IT, kommunikation og markedsføring, kundeservice, laboratorie- og miljøarbejde, ledelse, logistik og spedition, rådgivning, vejledning og sagsbehandling, økonomi, sundhed, salg og indkøb.


Se oversigt over de mest almindelige stillingsbetegnelser og uddannelser, som hører under HK's område.


HK er opdelt i 4 sektorer – HK Handel, HK Privat, HK Kommunal og HK Stat. Hvilken sektor, du hører til, kommer an på dit job, og hvilken overenskomst du er ansat under.


Er du i tvivl, om din stilling og branche er dækket af HK, eller hvilken sektor du hører til? Kontakt os på 7011 4545, så kan vi hjælpe dig.

Du kan blive medlem af HK med mange forskellige uddannelsesbaggrunde og uddannelseslængder – praktiske og teoretiske uddannelser, grunduddannelser, skolepraktik- og trainee-uddannelser. HK’s studerende og elever uddanner sig fx inden for kontor, handel, logistik, service og kreative fag.

Kontakt os, hvis du er i tvivl om, du kan blive medlem. 

 

Du kan blive medlem af HK, når dit fritidsjob ligger inden for HK´s brancher og overenskomster. Det kan være fritidsjob inden for administration, grafisk arbejde, HR, IT, kommunikation og markedsføring, kundeservice, laboratorie- og miljøarbejde, ledelse, logistik og spedition, rådgivning, vejledning og sagsbehandling, økonomi, sundhed, salg og indkøb.
 

Kontakt os, hvis du vil vide, om dit fritidsjob ligger inden for HK’s område.

Du kan vælge det medlemskab, der passer præcis til din situation. Vi tilbyder medlemskaber til fuldtidsansatte, deltidsansatte, fleksjobansatte mv. Er du handelsskoleelev, gymnasieelev, elev i praktisk uddannelse, eller har du fritidsjob inden for HK’s område, kan du blive medlem af HK Ungdom.

Kontakt os, så finder vi det rigtige medlemskab til dig.

En a-kasse er din økonomiske sikkerhed på arbejdsmarkedet. Står du uden job i en periode, har du som medlem af en a-kasse mulighed for at få dagpenge. Det er a-kassen, der udbetaler dagpenge til ledige, feriedagpenge og efterløn. Bliver du ledig, tilbyder vi kvalificeret rådgivning om jobsøgning og kompetenceudvikling. Hvert 2. medlem af HK’s a-kasse er i job igen inden for 3 måneder. Når du er i job, er vi der også for dig og styrker din position på arbejdsmarkedet – fx med kurser i alt fra lønforhandling, over lederskab til personlig udvikling.

En fagforening er et fagligt fællesskab, hvor du kan få hjælp, vejledning og juridisk rådgivning i dit arbejdsliv. Du får også adgang til gratis kurser og arrangementer, billige forsikringer og andre medlemsfordele. Vi kender dit fag, din uddannelse og de udfordringer, du kan møde i jobbet – fx konflikter, arbejdsmiljø, løn og andre arbejdsforhold. Din løn, ferie, arbejdstid, barselsregler osv. står ikke i loven. De er besluttede i overenskomster, som er en aftale mellem din arbejdsplads og en fagforening. Hver dag arbejder HK for bedre løn og arbejdsforhold for ca. 240.000 medlemmer. Når du er med i HK, er du med i det fællesskab.

HK er opdelt i 4 faglige sektorer – HK Handel, HK Privat, HK Kommunal og HK Stat. Hver sektor forhandler overenskomster på sit område.

HK har klubber inden for mange forskellige brancher. I brancheklubberne møder du andre inden for samme fag og arbejdsområde og kan skabe faglige fællesskaber og netværk. Klubben har specialviden om netop din branche og holder løbende arrangementer. 

HK er opdelt i 4 sektorer – HK Handel, HK Privat, HK Kommunal og HK Stat. Hvilken sektor, du hører til, kommer an på dit job, og hvilken overenskomst du er ansat under. Når du melder dig ind, sørger vi for, du bliver tilmeldt den rigtige 

Din pris afhænger bl.a. af, om du vil være medlem af både fagforening og a-kasse, om du er fuldtids- eller deltidsansat, og hvilken sektor dit arbejde hører under. Prisintervallet er for fuldtidsmedlemskab 474-1.039 kr. og for deltidsmedlemskab 275-718 kr. pr. måned.

Bemærk, at der udover ovenstående også kan blive tillagt en pris for lønforsikring på mellem 44 og 98 kr. (forudsætter at du både er medlem af fagforening og a-kasse). Derudover kan der også komme et tillæg til den lokale HK-klub på din arbejdsplads.

Studerende

For studerende er der for fagforeningen et studiemedlemskab til 0 kr., og et udvidet medlemskab til dig som har et fritidsjob inden for HKs område til 95 kr. pr. måned.

For studerende under 30 år er prisen for et medlemskab af a-kassen 0 kr., hvis du er studerende på en uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneder (gælder ikke HHX, HTX, STX og lignende ungdomsuddannelser). Får du andre offentlige ydelser end SU, eller er din samlede årlige indkomst højere end 285.669 (2023- tal), er dit medlemskab ikke gratis. 

For studerende over 30 år er prisen for et a-kasse medlemskab 368 kr. pr. måned. Når du bliver 30 år, skal du ifølge lovgivningen betale et medlemsbidrag til staten. 

 

Prøv vores prisberegner og få din personlige pris

Vi udregner prisen efter, hvilket medlemskab du ønsker.

 

Eksempel: Du er 32 år, ansat som kontorassistent i en privat virksomhed på fuld tid og ønsker både a-kasse og fagforening. Din pris er:

Fagforening 474 kr.

A-kasse 517 kr.

Obligatorisk lønforsikring 98 kr. 

I alt 1.089 kr. pr. måned.

Du kan vælge at tilkøbe forsikringerne Heltidsulykkesforsikring til 45 kr. og Visse kritiske sygdomme til 59 kr. pr. måned. 

Prøv vores prisberegner og få din personlige pris

Du får skattefradrag for dit kontingent HK. Følgende kan trækkes fra i skat: 

 • Op til 6.000 kr. om året i kontingent til fagforeningen og evt. lokalklub på arbejdspladsen. 
 • Hele beløbet til a-kassen
 • Hele beløbet til efterlønsordningen
 • Hele beløbet til lønforsikring via HK Privat, HK Kommunal eller HK Stat

Som en fingerregel er fradraget ca. 1/3 af prisen på dit kontingent. Når du melder dig ind via vores online formular, vil du se en udregning, der viser din samlede cirkapris på medlemskab efter skattefradraget. 

Eksempel på fradrag for fuldtidsmedlem i HK Privat:
474 kr./md. fagforening + 
517 kr./md. a-kasse + 
98 kr./md. lønforsikring = 
1.089. kr./md. i alt
803 kr./md. er den samlede cirkapris efter skattefradrag.

Eksempel på fradrag for deltidsmedlem i HK Handel:
295 kr./md. fagforening + 
395 kr./md. a-kasse = 
690 kr./md. i alt 
508 kr./md. er den samlede cirkapris efter skattefradrag.

Indberetning – du behøver ikke gøre noget
HK indberetter automatisk til Skat, så du skal ikke foretage dig noget for at få fradrag. Pengene vil automatisk blive betalt tilbage i skat med din skatteopgørelse til næste år. Ønsker du, at fradraget skal træde i kraft med det samme, så får du glæde af skattefordelen her og nu, kan du selv rette beløbene i din forskudsopgørelse på skat.dk. 

Læs mere om fradrag for fagforening og a-kasse hos Skat

Hvis du vil være medlem af HK’s fagforening, skal du kontakte din nuværende fagforening for at opsige dit fagforeningsmedlemskab. Det kan være, du har en opsigelsesperiode på løbende måned plus en måned. Vi anbefaler, at du så vidt muligt planlægger din opsigelse og dit nye medlemskab hos os, så du hverken risikerer at betale dobbelt eller stå uden fagforening i en periode
  Hvis du vil være medlem af HK’s a-kasse, kan du ringe til os eller klare det på HK.DK under ’Bliv medlem’. Her bliver du spurgt, om du allerede i dag er medlem af en a-kasse. Når vi har oplysningerne fra dig, kontakter vi din nuværende a-kasse og sørger for, du bliver flyttet til HK’s a-kasse. På den måde beholder du dine rettigheder og din anciennitet. Du behøver altså ikke selv at kontakte din nuværende a-kasse.
Nej, du beholder din anciennitet. Når du skifter a-kasse, bliver din anciennitet automatisk overført til din nye a-kasse.
Fagforening: Du opsiger selv medlemskabet i din nuværende fagforening og melder dig ind hos os. Det kan være, du har en opsigelsesperiode på løbende måned plus en måned. Vi anbefaler, at du så vidt muligt planlægger din opsigelse og dit nye medlemskab hos os, så du hverken risikerer at betale dobbelt eller stå uden fagforening i en periode.

A-kasse: Vi sørger for at overflytte dig fra din nuværende a-kasse til HK’s a-kasse. Hvis det sker, at du betaler for meget i forbindelse med overflytningen, får du automatisk pengene betalt tilbage.
 
Fagforening: Du opsiger selv medlemskabet i din nuværende fagforening og melder dig ind hos os. 

A-kasse: Du giver os besked på telefon eller HK.DK under ’Bliv medlem’. Så sørger vi for at overflytte dig fra din nuværende a-kasse til HK’s a-kasse, og du beholder dine rettigheder og din anciennitet.
 
Lønmodtager
Er du lønmodtager, skal du være medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder for at optjene ret til dagpenge. Har du et deltidsmedlemskab, kan du optjene ret til deltidsdagpenge.

Du skal som fuldtidsforsikret have haft en lønindtægt på mindst 254.328 kr. (2023-tal). Du kan højst medregne løn for 21.194 kr. pr. måned, og du kan kun medtage indtægt for perioder, hvor du har været medlem af en a-kasse.

Som deltidsforsikret skal du have haft en lønindtægt på mindst 169.548 kr. (2023-tal). Du kan højst medregne løn for 14.129 kr. pr. måned, og du kan kun medtage indtægt for perioder, hvor du har været medlem af en a-kasse.

Studerende
Er du studerende under 30 år – og har du meldt dig ind i a-kassen senest 12 måneder før, du afslutter din uddannelse – kan du få dagpenge, hvis du ikke finder et job efter endt uddannelse. Du kan som udgangspunkt blive medlem i a-kassen for 0 kr. som studerende på en uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneder (gælder ikke HHX, HTX, STX og lignende ungdomsuddannelser). Får du andre offentlige ydelser end SU, eller er din samlede årlige indkomst højere end 285.669 kr. (2023-tal), er dit medlemskab ikke gratis.
 
Fra første dag som medlem kan du få rådgivning på telefon, chat og mail. Du kan få vejledning om lønforhandling, gennemlæsning af din kontrakt, gratis kurser og karriereudvikling, adgang til lønstatistikker og personlig rådgivning om din ansættelse mv. Efter 3 måneder som medlem kan du også få juridisk hjælp. 

Du kan betale kontingent på 3 forskellige måder. Du vælger betalingsmåden, når du melder dig ind. Er du allerede medlem, kan du skifte betalingsmåde på Mit HK.

Betal via: 

 • Betalingsservice
 • MobilePay
 • Indbetalingskort 

 

VÆLG DIT MEDLEMSKAB

Fagforening & A-kasse

Fuldtid fra 991 kr./mdr.

Deltid fra 670 kr./mdr.


Studerende fra 0 kr./mdr.
Elever fra 95 kr./mdr.

Med både HK’s a-kasse og HK’s fagforening står du stærkt i dit arbejdsliv. Vi sikrer dine rettigheder, forhandler dine vilkår og sørger for, at du har de bedste muligheder for din karriere.

 • En billig a-kasse, der kender dit fag og jobmuligheder
 • Gratis kurser og karriereudvikling
 • Juridiske råd og vejledning

Fagforening

Fuldtid fra 474 kr./mdr.

Deltid fra 275 kr./mdr.


Studerende fra 0 kr./mdr.
Elever fra 95 kr./mdr.

HK’s fagforening står ved din side gennem hele dit arbejdsliv. Vi sikrer dine rettigheder, forhandler dine vilkår og sørger for, at du har de bedste muligheder for din karriere.

 • Fagforening med specialiseret viden om dit fag og rettigheder
 • Rådgivning om jobsøgning, karriere og onlineværktøjer
 • Juridiske råd og vejledning

A-kasse

Fuldtid fra 517 kr./mdr.

Deltid fra 395 kr./mdr.


Studerende fra 0 kr./mdr.
Elever fra 0 kr./mdr.

Dit sikkerhedsnet, hvis du bliver ledig – og din vej til en karriere fuld af udvikling og vejledning. Også med efterlønsordning.

 
 • Få op til 23.449 kr./md.
 • Rådgivning om job og karriere
 • En af Danmarks billigste

Gode grunde til at melde dig ind i HK's a-kasse

Dagpenge

A-kassen står for din økonomiske sikkerhed i op til 2 år, hvis du bliver ledig og du kan få dagpenge udbetalt i op til 2 år. Prøv vores dagpengeberegner find ud af, hvad din dagpengesats er. 

En digital a-kasse gør det nemmere at være ledig

Med en fuldt digitaliseret a-kasse kan du nemt finde dagpengesatser, vigtige deadlines, værktøjer og blanketter hjemmefra.

Efterløn tilpasset dig

Skal du på efterløn er du økonomisk sikret i årene frem mod din pension. Du er fri til selv at vælge, om du vil arbejde meget, lidt eller slet ikke. Hvis du skulle vælge at vente med at gå på efterløn, så har du flere økonomiske fordele blandt andet med mulighed for at optjene en skattefri præmie.

HK’S A-KASSE HJÆLPER DIG I JOB

Med mere end 120 års erfaring med dit fag kan vi give dig kvalificeret rådgivning om jobsøgning, efteruddannelse under ledighed og meget mere. Det er bl.a. derfor, at hver 3. medlem er tilbage på arbejdsmarkedet inden for 3 måneder. Og er du også medlem af HK’s Fagforening, så får du ovenikøbet garanteret hjælp og rådgivning inden for 24 timer med HK's koncept Kom Godt Videre - fra opsagt til oplagt - både i forbindelse med din opsigelse og i jagten på et nyt job.

Stå stærkere med HK's fagforening

HK's fagforening står ved din side gennem hele dit arbejdsliv. Vi sikrer dine rettigheder, forhandler dine vilkår og sørger for, at du har de bedste muligheder for din karriere. HK giver dig 100 års erfaring at trække på - og over 215.000 at stå stærkere sammen med.

Log ind som medlem