HK.dk logo

Mød en som dig

Mød Jonas, Katarina og Lene, der ligesom dig er under uddannelse. De fortæller, hvordan de har haft glæde af HK og deler ud af tips, tricks, gode råd, som også kan få dig godt gennem din studie-, praktik- eller elevtid. 

Jonas Thisted, 21 år, studerende på videregående uddannelse

Jonas håber at ende øverst I bunken af ansøgere

Det kræver noget at ligge højt i bunken af ansøgere, når man er nyuddannet. Det er Jonas fuldstændig klar over. Derfor er han også glad for de ekstra kort, HK har givet ham på hånden.

Jonas har nemlig fået en masse kompetencer gennem sit medlemskab af HK. Kompetencer man ikke kan få timer i på et studie. Han har været aktiv i HK Ungdom, han har taget kurser i at gå til eksamen, i at skrive ansøgninger og han har uddannet sig i mundtlig formidling.

Ekstra vitaminer til cv’et
Det har været sjovt. Det har gjort det muligt for ham at klare sig bedst muligt på studiet, og han er overbevist om, at det også er en indsats, der kommer ham til gode efter studiet.

For de ekstra kompetencer kan vise sig at have en afgørende betydning, den dag Jonas sender de første ansøgninger af sted til sit første job som uddannet og helt naturligt har ekstra meget brug for aktiviteter til sit cv. Der er jo mange om buddet. Både nyuddannede og ansøgere med flere års erfaring.

Det er godt ikke at stå alene
Jonas er ikke bare glad for de kompetencer, han har fået personligt. Han er også glad for de kompetencer, han kan trække på hos HK.

Helt siden han blev medlem af HK, da han arbejdede i en Føtex som ungarbejder, har han haft en meget stor bevidsthed om, hvad det betyder at have en kompetent og stærk fagforening i ryggen.

Han er overbevist om, at han vil have noget nemmere ved at få udbetalt manglende løn eller få rettet op på urimelige arbejdstider, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt på et tidspunkt.

Det betyder noget, at man har rådgivere i ryggen, som ved hvad de taler om. Og bliver det nødvendigt, er det også rart at have nogle erfarne folk fra HK til at forhandle en løsning på et problem med en arbejdsgiver. Eller i værste fald at føre en retssag. Det kan være svært at stå med selv, og man kan komme til at løbe en væsentlig risiko for at tabe en sag – og en masse penge.

Katarina Stojković, 18 år, elev

Slapper du lige så meget af til eksamen som Katarina?

Tryghed er vigtigt for Katarina. Det var det også, da hun skulle til eksamen, og derfor er hun rigtig glad for det HK-kursus mod eksamensangst, som hun har taget.

-Det hjalp mig, så jeg kunne slappe mere af, fordi jeg var bedre mentalt forberedt, fortæller Katarina, som i dag er HR-elev i en international byggevirksomhed, hvor hun blandt andet er med til at rekruttere nye medarbejdere, registrere virksomhedens udenlandske underleverandører og holde styr på lokale aftaler.

Man kan altid ringe til HK
18-årige Katarina har allerede været medlem af HK i 3 år, og nu er det en ny tryghed, hun har brug for, for der er meget at få styr på, når man er ny på arbejdsmarkedet.

-HK er ligesom en rygstøtte. Det er rart at vide, at når jeg har nogle spørgsmål, så kan jeg altid ringe til HK. Så har de styr på det og kan hjælpe mig. Det er rart at føle sig sikker og beskyttet på den måde, siger Kathrine.

-På lidt længere sigt, så tænker jeg også, at det er rart, at HK er med til at forhandle overenskomsterne. Det kommer til at betyde meget for mig senere hen i livet.

Der sker jo ikke noget – eller?
Katarina kender godt til andre, som ikke har sikret sig på samme måde som hende ved at melde sig ind i en fagforening.

-Jeg tror de tænker: Nu har jeg jo den her kontrakt. Virksomheden er sikkert interesseret i at have mig, så hvorfor skulle de opsige mig. Men jeg er i hvert fald glad for, at jeg er medlem af HK. Det er en super fagforening, hvor man kan få den støtte og hjælp, man har behov for.

Lene Frederiksen, 29 år, kontorelev

Lene vil have en fagforening, der gør hende dygtig og sej

Det er vigtigt at have nogle at sparre med. Både om ens personlige udvikling og om de kompetencer, det vil være en god ide at have. Den sparring kan HK give Lene, og derfor er hun medlem.

Lene er 29 år og er elev i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, hvor hun blandt andet snapper om aktiviteter for unge.

Det er allerede en del år siden, Lene meldte sig ind i HK.

-Jeg blev medlem af HK, da jeg arbejdede i en delikatessebutik. Det var HK, der var der, og så sagde min mor, at det var der, jeg skulle være medlem, så det blev jeg.

 

HK giver tryghed
For Lene er trygheden ved at være med i en fagforening vigtigt – både mens man er i job, og hvis man pludselig står uden et job.

-En fagforening for mig er sådan en, der er der, og som jeg kan se er aktiv. De kan kontakte mig – og jeg kan kontakte dem, når der er noget. Og så er det fedt at være med i det fællesskab man kan få i en fagforening – især når man er ung.

HK kan gøre mig dygtigere til mit fag
Kravene til kompetencer udvikler sig hele tiden. HK er en specialiseret fagforening for medarbejder på HK-området, og kender derfor krav og muligheder. Det er vigtigt for Lene.

-En fagforening er også en, der kan udvikle mig fagligt, så jeg kan blive bedre til mit arbejde – og bare til at være sej!

Lene har fået meget ud af sit medlemskab, og opfordrer andre til også at tage del i fællesskabet i HK.

-Jeg vil helt sikkert anbefale andre at være med i HK. Især fordi jeg selv har fået rigtig meget med i rygsækken videre, siger Lene.

Log ind som medlem