MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Som administrationsbachelor får man videns- og handlekompetencer inden for administrative kernefag som eksempelvis jura, økonomi, organisations- og kommunikationsteori, kvalitetssikring og samfundsvidenskabelig metode.
Tværfaglighed, selvstændighed, innovation og analyse spiller en stor rolle i uddannelsen. I sidste del af uddannelsen kan du specialisere dig inden uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt.
Her er fem jobprofiler på den type job, du kan finde, når du er færdig med uddannelsen. De fem jobprofiler bygger på en række analyser, som HK Kommunal har lavet i samarbejde med KL.
Du kan klikke på linket for at læse mere om opgaver, roller og på hvilke typer arbejdspladser man kan finde job som administrationsbachelor.
Vejlederen forestår erhvervs- og uddannelsesvejledning af borgere i form af individuel vejledning eller gruppevejledning. Men vejlederen kan også vejlede kolleger eller have udadgående opgaver som planlægning og deltagelse i events og messer. Ligeledes kan vejlederen beskæftige sig med mere analytiske arbejdsopgaver som fx kvalitetssikring.
HVAD? Administratorens primære arbejdsopgaver består af sagsbehandling, administrative driftsopgaver samt kvalitetssikring, opfølgning, koordinering mv. En administrator med erfaring kan også udføre mere udviklingsorienteret arbejde.
HVOR? Administratoren kan finde beskæftigelse i en bred vifte af funktioner i de kommunale forvaltninger. Både i fagforvaltningers driftsenheder og i tværgående funktioner som eksempelvis personale- og økonomiafdelinger.
HVORDAN? Administratoren anvender i sit daglige arbejde de videns- og handlekompetencer han/hun har opnået på uddannelsen. Det kan fx være grundlæggende juridisk-metodiske færdigheder, kompetencer i bogføring og regnskab, forståelse for kommunens opbygning og kompetencer i at anvende it-baserede fagsystemer.
MED HVEM? Administratoren vil ofte have en relativt afgrænset kontaktflade i sit daglige arbejde. Nogle varetager administrative opgaver i et sekretariat, hvor opgaverne primært løses indenfor enhedens stab eller indenfor afdelingens rammer. Andre vil imidlertid være i kontakt med mange i løbet af en arbejdsdag, fx borgerkontakt, kommunikation med andre institutioner og koordinering med ledelsen.
HVAD? Konsulenten arbejder med en bred vifte af opgaver indenfor varierende hovedområder. Økonomikonsulenten arbejder eksempelvis med controlling, optimering og udarbejdelse af budget og regnskab, udviklingskonsulenten arbejder bl.a. med udvikling og implementering af styringskoncepter og udviklingsopgaver, evalueringskonsulenten arbejder fx med løbende kvalitetssikring i form af indsamling, indtastning og analyse af data, HR-konsulenten vurderer trivsel og medarbejdersammensætning og fortolker eksempelvis overenskomster, og jobkonsulenten har borgerkontakt og matcher jobudbud og jobefterspørgsel via netværk til eksterne interessenter.
HVOR? Konsulenten kan ansættes i en lang række kommunale forvaltninger og institutioner.
HVORDAN? Konsulenten arbejder selvstændigt med et område, som han eller hun har specialiseret sig i på studiet. Konsulenten varetager først og fremmest analytiske samt udviklende opgaver, men er også i berøring med driften. I samspillet mellem drift og udvikling kan konsulenten bringe kompetencer i spil indenfor innovation og optimering af processer.
MED HVEM? Konsulenten indgår både i samarbejde med fagspecialister, driftspersonale og ledelsen.
HVAD? Projektkoordinatoren har eksempelvis til opgave at forestå administrative og koordinerende funktioner i forbindelse med et projekt – såsom sikring af fremdrift i projektets aktiviteter, betjening af styregruppe og udførelse af opgaver i tilknytning til projektet.
HVOR? Projektkoordinatoren kan indgå i alle typer af kommunale projekter, herunder eksempelvis projekter på tværs af fagforvaltninger eller projektorganiserede udviklingsopgaver indenfor egen forvaltning.
HVORDAN? Projektkoordinatoren fungerer typisk som projektdeltager eller som koordinator. Erfarne administrationsbachelorer vil imidlertid også kunne løfte opgaven som projektleder i kommunale projekter. Projektkoordinatoren arbejder tværprofessionelt med indsigt i både drift og analyse og har et bredt kendskab til forvaltning og politisk styring af den offentlige sektor.
MED HVEM? Projektkoordinatoren indgår i mange forskellige samarbejdsrelationer. Eksempelvis i rollen som den, der rapporterer og indstiller til projektejer, koordinerer forskellige faggruppers bidrag og forstår de forskellige medarbejdergruppers ’sprog’. Projektkoordinatoren kan også igangsætte andre medarbejdere, som udfører driftsopgaver i projektet.
HVAD? Udvalgssekretæren bestrider en række opgaver vedrørende kommunens betjening af politiske udvalg m.m., herunder forberedelse af og opfølgning på politiske møder. Opgaverne indebærer fx deltagelse i formøder, udfærdigelse af sagsfremstillinger og kommunikation med andre i forvaltningen, der skal udarbejde sagsfremstillinger. Endvidere udføres en række praktiske aspekter omkring møder – alt sammen typisk i et tæt samspil med ansvarlig chef eller direktør. Nogle udvalgssekretærer koordinerer endvidere en række politiske processer – fx strategiseminarer, studieture osv. – for det politiske udvalg.
HVOR? Udvalgssekretæren sidder ofte placeret i et sekretariat eller en stab i nærheden af den del af forvaltningsledelsen, der har betjening af politiske udvalg som ansvarsområde.
HVORDAN? Udvalgssekretæren arbejder typisk i tæt samspil med den ansvarlige ledelse. Opgaverne betoner udvalgssekretærens systematiske og politisk-analytiske kompetencer. Udvalgssekretæren koordinerer processer, er præcis og kan kommunikere. Endvidere er udvalgssekretæren ofte den, der sikrer, at sagsbehandlere leverer sager til dagsordenen rettidigt, samt at sagerne har en tilstrækkelig kvalitet. Endelig har udvalgssekretæren et grundlæggende kendskab til den kommunale styrelseslov.
MED HVEM? Udvalgssekretæren er i samspil med en lang række mennesker i løbet af en arbejdsdag. Dels ledelsen og dels de sagsbehandlere, der udfærdiger sager til dagsordenen. Endvidere indgår udvalgssekretærerne ofte i erfaringsudvekslings- og koordinationsgrupper på tværs af kommunens forvaltninger. Udvalgssekretæren har desuden kendskab til relationen mellem politisk valgte og embedsmænd.
HVAD? Vejlederen forestår erhvervs- og uddannelsesvejledning af borgere i form af individuel vejledning eller gruppevejledning. Men vejlederen kan også vejlede kolleger eller have udadgående opgaver som planlægning og deltagelse i events og messer. Ligeledes kan vejlederen beskæftige sig med mere analytiske arbejdsopgaver som fx kvalitetssikring.
HVOR? Vejlederen beskæftiges eksempelvis i Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) eller i vejledningsfunktioner i tilknytning til jobcentre. Men vejlederen kan også arbejde andre steder, fx med intern vejledning af kolleger, på sprogcentre eller kommunale uddannelsesinstitutioner.
HVORDAN? Vejlederen udfører uddannelses- og erhvervsvejledning gennem professionelle samtale- og kommunikationsteknikker, såsom coachende tilgange. Det gælder både ved gruppevejledning, borgerkontakt eller i form af klar og præcis skriftlig afrapportering. Sproglige færdigheder er således i centrum.
MED HVEM? Vejlederen arbejder med borgere, kursister, kolleger, ledelsen og den øvrige administration. Derudover har vejlederen en stor kontaktflade med eksterne interessenter, fx virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID