Simon og Anja

Simon Tøgern blev genvalgt som formand for HK Privat og Anja Camilla Jensen er ny næstformand. Foto: Jeppe Carlsen

HK Privats nye formandskab er nu på plads efter tre dages sektorkongres i Kolding.

Sektorformand Simon Tøgern blev genvalgt uden modkandidater. 60-årige Simon Tøgern har været formand for HK Privat siden kongressen i 2011.

- Jeg er rigtig stolt af at være formand, og jeg synes, vi er inde i en rigtig god udvikling. Vi sætter dagsordenen i rigtig mange spørgsmål på arbejdsmarkedet, og det håber jeg, at jeg også kan bidrage til at lykkes med i den næste fireårige periode, sagde Simon Tøgern efter valget.

Ny næstformand
Ny næstformand er Anja Camilla Jensen - en post, der blev ledig efter, at HK Privats hidtidige næstformand, Marianne Vind stillede, op - og blev valgt - til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet.

49-årige Anja Camilla Jensen, der også blev valgt uden modkandidater, kommer fra en stilling som specialkonsulent i forhandlingsafdelingen i Kost- og Ernæringsforbundet. Hun har også tidligere blandt andet været faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden.

Som ny næstformand vil hun ikke mindst kæmpe for, at HK Privat skal sætte ligestilling endnu højere på dagsordenen, at flere medlemmer skal tage efteruddannelse, og at arbejdsgiverne i langt højere grad end i dag skal forpligtes til at sikre et godt arbejdsmiljø.

- Det er min vision, at hver eneste kollega i HK Privat tager sig selv, sit arbejdsliv, sin uddannelse og sine vilkår langt mere alvorligt - og kræve, at alle andre også gør det. Jeg har varslet, at jeg ikke vil være ydmyg her i dag, for jeg tror, vi skal holde op med alt den ydmyghed.

HK/Privats kongres har under sloganet, ’Sammen kan vi mere’ sat særligt fokus på fællesskab- og ikke mindst hvordan sektoren fremover kan arbejde for at styrke arbejdsbetingelserne for HK/Privats tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. Det skal man nu hjem og omsætte til konkret politik.

Ligesom en af de helt store opgaver for det nye formandskab bliver overenskomstforhandlingerne i 2020, som der allerede arbejdes målrettet på at forberede.

Læs mere om HK Privats kongres

simon tøgern

• 60 år

• Formand for HK/Privat siden 2011

• Tidligere blandt andet formand for HK It, medie & Industri Hovedstaden; faglig sekretær i HK København og kredssekretær i Grafisk Forbund.

• Tidligere blandt andet formand for HK It, medie & Industri Hovedstaden; faglig sekretær i HK København og kredssekretær i Grafisk Forbund.

• Uddannet reprokopist

anja camilla jensen

• 49 år

• Ny næstformand for HK/Privat

• Kommer fra en stilling som specialkonsulent i forhandlingsafdelingen i Kost- og Ernæringsforbundet

• Tidligere blandt andet faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden, faglig sekretær i 3F Hotel & Restauration, samt medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Socialdemokratiet (2009-2013 og 2015-2018).

• Tidligere blandt andet faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden; faglig sekretær i 3F Hotel & Restauration, samt medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Socialdemokratiet (2009-2013 og 2015-2018).

• Uddannet receptionist