Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen.dk

Aldrig før har så mange medlemmer i HK Handel afgivet deres stemme ved en urafstemning om vedtagelse af ny overenskomst. Med en stemmeprocent på 58,1 % er der således slået rekord i stemmedeltagelse, hvor i alt 94,7 % har stemt 'ja'. 

- Det er den højeste stemmeprocent, vi nogensinde har haft i HK Handel. Det er til trods for at urafstemningen er afviklet under vanskelige forudsætninger på grund af coronavirus. Alligevel er det lykkedes os at få en historisk høj stemmeprocent, som ligger markant højere end de 40,1 procent, vi havde ved OK17, siger Per Tønnesen, formand i HK Handel.

Ikke alene har HK Handels medlemmer sat rekord i stemmedeltagelse, men et overvældende antal medlemmer har stemt ’ja’ og kan se nu frem til nye overenskomster, der gælder de næste tre år af deres arbejdsliv.  For med Forligsinstitutionens offentliggørelse af det samlede resultat tidligere i dag, er overenskomsterne for privatansatte nu i hus og officielt vedtaget. 

- Det er vi naturligvis meget tilfredse med. Vores medlemmer har taget rigtig godt imod resultatet, som jeg også mener er et rigtig godt et, siger Per Tønnesen. 

Således vil de nye overenskomster gælde i perioden 2020-2023.

- Tak for din stemme

På vegne af hele HK Handel skal der lyde et stort tak til dig og alle jer, der har stemt ved urafstemningen: 

- Vi kan sammen sende et vigtigt signal til arbejdsgiverne om, at vores medlemmer tager aktivt stilling til deres løn- og arbejdsvilkår, siger Per Tønnesen. 

Samtidig vil skal der også lyde et særligt tak til alle tillidsrepræsentanterne, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for at engagere medlemmer og hæve stemmeprocenten. 

Oversigt over HK Handels stemmedeltagelse i procent de seneste ti år:

2020 58,1 %
 2017 40,1 % 
 2014 13 % 
2012  21,3 %
2010  21,1 %

Se, hvad du får de næste tre år

Der kan være lidt forskel på, hvad du får i din nye overenskomst alt efter, hvilken overenskomst du er dækket af. Men fælles for de overenskomster, der nu er vedtaget, er, at de blandt andet indeholder:

  • Stigning i mindsteløn
  • Større og mere fleksibel Fritvalgs Lønkonto
  • Mere forældreorlov
  • Bedre mulighed for uddannelse og efteruddannelse
  • Mere fleksibilitet til børnefamilier og seniorer
  • Styrkelse af tillidsrepræsentanters rolle
  • ... Og meget mere

Dyk ned i detaljerne og find lige præcis din nye overenskomst i boksen herunder.