- Jeg har søgt job sideløbende med, at jeg færdiggjorde min uddannelse. Men jeg kom ikke til samtale og tænkte, at det kunne være godt at få sparring på både CV og ansøgning. Så jeg tog fat i HK’s karrieretelefon, fortæller Anuselvan Chandramohan.

Anuselvan Chandramohan


Nyuddannet og hvad så?

Anuselvan er 27 år og blev i august færdig med sin uddannelse til kontorassistent med speciale i offentlig administration hos Herning Kommune. Desuden har han læst samfundsøkonomi på Aalborg Universitet.

 

Drømmen er et job, hvor han kan arbejde med borgerrelaterede opgaver.

 

- Jeg synes, det giver mig værdi, når jeg kan hjælpe andre. Så det er derfor, jeg ser mig selv i et job, hvor jeg er i kontakt med mennesker hver dag. Om det er digitalt, telefonisk eller fysisk, er for mig lige meget, fortæller han.

 

Var begyndt at tvivle

Sidst i august skulle Anuselvan sende en ansøgning og ringede til Karrieretelefonen for at få feedback.

 

Karrieretelefonen er et tilbud til medlemmer af HK fagforening. Hverdage kl. 13 til 16 sidder HK’s vejledere klar på telefon 3330 4460 til at hjælpe dig med at skabe overblik over dine muligheder og gøre dig skarpere på, hvordan du kan nå dine mål.

 

Se, hvad Karrieretelefonen kan hjælpe dig med

 

- Jeg var begyndt at tvivle på mig selv. Da jeg skulle søge elevplads, blev jeg indkaldt til masser af samtaler. Nu skete der pludselig ingenting. Så jeg tog fat i Karrieretelefonen i håb om, at den kunne hjælpe mig, beretter han.

 

Anuselvan fandt ud af, at hverken CV eller ansøgning var så dårlige, som han var begyndt at tro. Og så fik han en masse konkrete råd til, hvordan han kunne gøre dem endnu bedre.

 

Fik gode råd

- Jeg kunne sende ansøgning, CV og stillingsopslag ind til Karrieretelefonen og efterfølgende sparre med en medarbejder i telefonen, og det var rigtigt godt. Karrieretelefonen var hurtig til at vende tilbage, og det var tydeligt, at medarbejderen havde læst det, jeg havde sendt ind, godt og grundigt igennem.

 

- Jeg fik gode råd om, hvordan jeg kunne bygge mit CV og min ansøgning anderledes op og gøre det hele mere overskueligt. Jeg fik også gode råd om, hvordan jeg målretter mit CV til den virksomhed, jeg søger job hos.

 

- Jeg synes, det kan være svært at bringe mine kompetencer i spil. Jeg er ret dårlig til at sælge mig selv. Men med hjælp fra Karrieretelefonen blev jeg konkret på, hvordan jeg kan bringe mine kompetencer i spil over for den virksomhed, jeg søger job hos. Det handler om at vise, hvad jeg kan gøre for netop dem, og jeg synes, jeg har lært en masse, fortæller han.

 

- Og så er det helt genialt, at medarbejderen hos Karrieretelefonen efterfølgende sender det, man har snakket om, på en mail. Så kan du altid gå tilbage og se, hvordan det nu lige var, at du skulle gribe det an, når du skriver en ansøgning, beretter han.

 

Få gode råd til din jobsøgning her 

 

Artiklen er opdateret 16. september 2020

Brug karrieretelefonen – den er også for dig

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.