Opdateret d. 19. oktober : Afstemningen er nu i gang

Som butiksansat i en Coop eller Irma butik og medlem af HK Handel, skal du stemme om din overenskomst. Følg  med på Coops OK20-side.

I sidste weekend blev der endelig indgået ny overenskomst for ansatte i Coops butikker. Det har været nogle lange og svære forhandlinger mellem HK Handel og Coop Danmark A/S, men nu foreligger der et resultat, som over en treårig periode blandt andet vil sikre de ansatte en samlet lønfremgang på 10 procent.

Uenighederne under forhandlingerne har blandt andet handlet om, hvordan nye butikker i Coop skulle være omfattet af overenskomsten, og her har det været afgørende for HK Handel, at der ikke vil blive ansat medarbejdere på ringere vilkår i nye butikker i forhold til de eksisterende. Og det er lykkedes, konstaterer formand for HK Handel Hovedstaden, Mette Høgh.

- Det er et flot resultat, der forbedrer løn- og arbejdsvilkårene for de ansatte i Coops butikker, samtidig med, at det sikrer alle fremtidige ansatte samme udgangspunkt. Derfor anbefaler vi, at man stemmer ja til den nye overenskomst, siger hun.

Den nye overenskomst betyder blandt andet, at de ansatte i Coop har udsigt til en solid lønstigning, som over de kommende tre år samlet vil løbe op i 10 procent, når man lægger løn, fritvalgsordning, tillæg m.m. sammen.

Helt konkret vil lønnen for faglærte, ufaglærte og butiksmedhjælpere stige med 401 kroner med tilbagevirkende kraft fra 1. marts 2020, og 1. marts næste år samt i 2022 stiger lønnen med et tilsvarende beløb. Samtidig øges fritvalgsordningen i overenskomstperioden fra 4 til 7 procent, og allerede fra 1. marts 2020 udgør den 5 procent. Du bliver derfor kompenseret med tilbagevirkende kraft.

Regner man stigningerne for løn, pension, tillæg og fritvalgskontoen sammen, giver det en månedlig fremgang på 2.000 kroner.

Derfor anbefaler Brian Petersen, formand for Landsklubben Coop Butik, da også et ja til den nye overenskomst.

- Det er et godt resultat, som vi godt kan være glade for, og jeg vil klart anbefale at stemme ja til overenskomsten, siger han.

Samme toner lyder fra Ulla Jensen, formand for Landsklubben Irma Butikker:

- Overenskomstforhandlinger er aldrig en nem proces, men vi er med hiv og sving kommet frem til et resultat, som vi kan støtte op om, og jeg vil som formand for Landsklubben Irma Butikker anbefale, at du stemmer ja til vores overenskomstaftale for de kommende 3 år, siger hun.

Urafstemningen om den nye overenskomst slutter fredag den 6. november 2020 klokken 12.00. Som medarbejder i Coops butikker og medlem af HK Handel modtager du et link til afstemningen på mail og det telefonnummer, du er registreret med i HK.

Du kan følge med i overenskomstforhandlingerne for Coop Butik og Irma her

Artiklen er opdateret 19. oktober 2020