- Goddag. Mit navn er Marianne Køpke, og jeg er formand for HK MidtVest. Jeg har en helt speciel grund til at være her hos BILA A/S i dag. Jeg er her, fordi jeg skal overrække prisen ”Årets elev i HK MidtVest” - og årets elev er én af jeres kolleger, nemlig Anna Marie Nielsen, der har været økonomielev her hos jer, sagde hun til en overrasket Anna Marie.

 

Anna Marie blev færdiguddannet i august i år og er i dag fastansat som accountant i afdelingen Finance hos BILA. Mens hun intetanende var til møde med kollegerne, blev der forberedt den helt store overraskelse i virksomhedens teknologicenter. HK MidtVest havde medbragt kage, blomster og diplom.


- Jeg var godt klar over, at der var noget under opsejling, men jeg vidste ikke hvad. Det er en kæmpe cadeau at blive Årets elev og en bekræftelse i, at man gør det rigtige, sagde en rørt Anna Marie.
 
 

Fagligt dygtig og en god kollega

Det er Anna Maries chef, financial manager Susanne Damgaard og kollegaen, accountant Helle Hvass Krog, der har indstillet Anna Marie til prisen ”Årets elev i HK MidtVest 2020”.

 

Marianne Køpke kunne ved overrækkelsen af prisen læse deres indstillinger op. Her kommer et uddrag:

 

Susannes indstilling:

”Anna Marie har sadlet om og kom oprindelig fra en helt anden branche til et team udelukkende bestående af kvinder. Hun har på bedste vis taget al sin tidligere erfaring med og udnytter denne erfaring hos BILA. Denne forening af erfaring gør hende i stand til at se udfordringer fra mere end én side og komme med løsninger, som gavner flest muligt. Erfaringen gør hende i stand til at kommunikere på en måde, så det bliver forståeligt selv for direktøren, teknikeren og chaufføren.

 

Anna Marie er faldet til i BILA og i teamet. Det skinner langt væk, at vi ikke blot har fået en kandidat til årets elev, men også en kollega, vi ønsker at samarbejde med i BILA mange år frem i tiden. Hun arbejder struktureret med hurtighed og akkuratesse. Når der er spørgsmål fra kollegaer, og de vil være sikre på et svar, er det Anna Marie, de ringer til.

 

Anna Marie har taget ansvar, er innovativ og sætter ord på sine tanker og holdninger. Hun er nysgerrig, interesseret, fyldt med gå-på mod og stiller spørgsmål. Hun udvikler og forbedrer dagligt hverdagen for kollegaer og for BILA med respekt for alle. Hun har eksempelvis taget ansvaret for vores elektroniske bilagsregistrering og udviklet dette med 338 procent stigning i automatiseringsgrad på et år. Hun har udviklet nye automatiske skemaer og lavet instrukser og procedurer.

 

Den positive tilgang til opgaver og ønsket om at forbedre og udvikle bidrager til det gode arbejdsmiljø. Når hun ser nye løsninger, anerkender hun også værdien af de gamle og formår at sælge sin videreudvikling/nyudvikling med latter, empati og masser af energi”.

 

Helles indstilling:

”Anna Marie har gjort langt mere, end man kan forvente af en elev. Hun tilgår sine opgaver med stor entusiasme, og man kan være sikker på, at det, der afleveres, er mere end ok.

 

Hun har flere gange på skoleopholdene måttet spørge lærerne, om de nu også var sikre på, at dette var korrekt, hvor det så har vist sig, at Anna Marie faktisk havde det rigtige svar. Hun er fantastisk til at omsætte sin tillærte viden til handling og udnyttelse i firmaet. Alle hendes karakterer har været 12, måske en enkelt 10’er.

 

Anna Marie er voksen lærling via en omskoling. Hun kom til skade med den ene ankel og kunne derfor ikke være i landbruget mere. Så det er et jobskifte af format.

 

Det er selvfølgelig ikke nok, at Anna Marie er en fagligt dygtig elev - hun er virkelig også en dejlig, glad og engageret kollega. Hun bidrager gerne med humoristiske kommentarer, tager over og hjælper en kollega, som p.t. har mange opgaver, samtidig med, at hun klarer sine egne. Hun kan til tider også lære os andre noget og hjælper til, hvor hun kan. Kort sagt - så kan der simpelthen ikke være nogen elev, som er bedre egnet til at være årets elev”.

 

”Årets elev i HK MidtVest 2020” hedder Anna Marie Nielsen. Hun har været økonomielev hos BILA A/S i Nykøbing Mors og er efter endt uddannelse blevet ansat som accountant i afdelingen Finance. Det er Anna Maries chef, financial manager Susanne Damgaard og kollegaen, accountant Helle Hvass Krog (til højre), der har indstillet Anna Marie til prisen, som blev overrakt af afdelingsformand Marianne Køpke og organisator Mette Solberg fra HK MidtVest (til venstre).

”Årets elev i HK MidtVest 2020” hedder Anna Marie Nielsen. Hun har været økonomielev hos BILA A/S i Nykøbing Mors og er efter endt uddannelse blevet ansat som accountant i afdelingen Finance. Det er Anna Maries chef, financial manager Susanne Damgaard og kollegaen, accountant Helle Hvass Krog (til højre), der har indstillet Anna Marie til prisen, som blev overrakt af afdelingsformand Marianne Køpke og organisator Mette Solberg fra HK MidtVest (til venstre).

 

17 nominerede

Et kriterie for kandidaterne til prisen har netop været faglig dygtighed. Desuden har kandidaterne skullet gøre eller have gjort noget godt for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen, altså være en god kollega.

 

I alt har der været 17 nominerede kandidater til ”Årets elev i HK MidtVest 2020”. Af dem har bestyrelserne for de fire HK-sektorer i MidtVest, Handel, Privat, Kommunal og Stat, i en semifinale udvalgt hver deres finalist, som er gået videre til finalen, hvor en jury har skullet udpege ”Årets elev”.

 

Juryen har bestået af Ann Østergaard, direktør for Uddannelsescenter Holstebro, UCH, Lasse Jacobsen, kommunaldirektør for Viborg Kommune, Marjanne Grønhøj, Senior Vice President Human Ressource, DEIF A/S, Power & Marine Division, Skive, Allan Kristensen, citychef i Herning, og Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.

 

De fire finalister har foruden Anna Marie Nielsen været:

Pernille Harpsøe Hedegård, elev hos Viborg Kommune, Ydelseskontoret, indstillet af Karina Storm, oplæringsansvarlig, og Maiken Boel, teamkollega.

Henriette Brill Jensen, elev hos Politiets Administrative Center, Bødeafdelingen, indstillet af Hanne Frickmann Friis, chef, og Sofie Houby Rødkjær, elevansvarlig.

Cecilie Paaske Christensen, elev hos Tømmergården A7S, Nykøbing Mors, indstillet af Pia Jørgensen, uddannelsesansvarlig.

 

Spot på elever og erhvervsuddannelser

Det er fjerde gang, at HK MidtVest kårer årets elev.

 

I 2018 gik prisen til salgsassistentelev Sara Nielsen fra SuperBrugsen i Hammerum.

 

I 2017 modtog Patrick Sørensen, trainee i regnskabsservice nord hos Kvik A/S i Vildbjerg, prisen, og i 2016 fik revisorelev Elina Østergaard Goul hos Landbo Limfjord i Skive den.

 

Om baggrunden for prisen forklarer Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest:

 

- De unge, som tager en erhvervsuddannelse, kan ikke værdsættes nok. Derfor har vi stiftet prisen, så der kan blive sat spot på de mange dygtige elever, der findes inden for HK’s område, og så flere måske kunne have lyst til at vælge en erhvervsuddannelse. Der er nemlig brug for dem rundt omkring på arbejdspladserne.

 

Foruden et diplom og blomster modtog Anna Marie Nielsen en transportabel højttaler til mobilen fra B&O.

 

HK MidtVest uddeler senere på måneden ”Årets elevplads 2020”. Der er indstillet 15 elevpladser til prisen.

Artiklen er opdateret 03. november 2020

Udvikl dine kompetencer

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.