- HK-elever i hele det midt- og vestjyske område har indtil 1. oktober 2020 kunnet indstille deres elevpladser til prisen, som bliver givet til en arbejdsplads, der byder på både spændende udfordringer, gode kolleger og et godt arbejdsmiljø, og det er med glæde, at jeg kan overrække prisen til Skive Kommune, lød det fra Marianne Køpke, da hun dukkede op midt i møde for de elevansvarlige i Den Blå Diamant, Skives rådhus.

 

De elevansvarlige var blevet indkaldt til mødet med den dagsorden, at de skulle drøfte temaet sexisme og muligheden for overgreb på elever. Men der var tale om et rent fiktivt møde lavet kun for overraskelsens skyld.

 

Foruden diplomet havde HK MidtVest et bager-gavekort og en stor krukke Corona-venligt indpakket deleslik med.

 

 

Elever har indstillet

Det er eleverne Jeanette Kiilerich og Sofie Kjær Haislund, som har indstillet Skive Kommune til ”Årets elevplads i HK MidtVest 2020”, der stod bag overraskelsen.

 

Marianne Køpke kunne ved overrækkelsen af prisen læse deres indstilling op:

 

”Vores elevplads, Skive Kommune, fortjener at vinde ”Årets elevplads i HK MidtVest 2020”. De har stort fokus på, at man som elev får en god start.

 

Gennem vores elevtid har vi været i flere forskellige afdelinger. Når vi har startet i en ny afdeling, er vi blevet præsenteret for afdelingen som en ny kollega og ikke ”bare” en elev. Vi er blevet set på som en del af holdet fra start. Afdelingerne har klædt os på med stor faglig viden, og der har altid været tid til spørgsmål og nye idéer.

 

Vi har haft velplanlagte praktikforløb, hvor vi selv har haft mulighed for at komme med ønsker til praktiksteder undervejs. Gennem hele praktikforløbet har vi som elever altid vidst, hvem vi skulle kontakte, hvis behovet opstod.

 

Udvikling har været i højsædet, hvilket ses ved, at vi som elever har deltaget i elevkonference, studieture med venskabskommune, digitaliseringsmesse, kursusdage og mange faglige udfordringer. Derudover har vi i elevgruppen selv haft ansvar for markedsføring i forbindelse med elevrekrutteringsprocessen fra start til slut, hvilket øger vores kompetencer i planlægning, koordinering og idéudvikling.

 

Fra første dag har vores elevplads bakket op, da vi spurgte, om et studiebesøg til Haderslev Kommune var en mulighed. Vi har nu besøgt dem to gange, og de har besøgt os én gang. Studieturene giver stor faglig indsigt og inspiration i det daglige arbejde.

 

I den sidste del af vores elevtid blev vi hjemsendt på grund af Covid-19. På trods af hjemmearbejde følte vi os aldrig alene. Videomøder og telefonmøder blev en ny del af hverdagen, og igen blev vi set på som en del af afdelingen.

 

Årsagen til, at vi indstiller vores elevplads, er på baggrund af vores koordinator, vejledere, daglige vejledere og alle andre gode kollegaer i kommunen.

 

De fortjener alle en kæmpe tak for at være, som de er, og altid give sig tid til spørgsmål og refleksion. På grund af dem føler vi os nu klar til at stå over for nye udfordringer som færdiguddannet. Efter endt elevtid har vi begge fået stillinger i kommunen, og vi håber på, at vi får mange gode år i Skive Kommune”.

 

 ”Årets elevplads i HK MidtVest 2020” er Skive Kommune. Det er eleverne Jeanette Kiilerich og Sofie K. Haislund, som har indstillet Skive Kommune til prisen, der blev overrakt til Jeanette Reslow, HR-udviklingskonsulent og elevkoordinator i Skive Kommune (i midten med diplomet) af Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest (yderst til venstre).

”Årets elevplads i HK MidtVest 2020” er Skive Kommune. Det er eleverne Jeanette Kiilerich og Sofie K. Haislund, som har indstillet Skive Kommune til prisen, der blev overrakt til Jeanette Reslow, HR-udviklingskonsulent og elevkoordinator i Skive Kommune (i midten med diplomet) af Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest (yderst til venstre).

 

15 nominerede

Det er første gang, at HK MidtVest kårer ”Årets elevplads”.

 

- Danmark har brug for, at flere både unge og voksne gennemfører en relevant erhvervsuddannelse, men det kræver, at virksomhederne opretter flere elev- og praktikpladser. Derfor vil vi gerne sætte fokus på de arbejdspladser i det midt- og vestjyske, der vælger at tage elever inden for HK’s område, siger Marianne Køpke

 

I alt har der været 15 nominerede kandidater til ”Årets elevplads i HK MidtVest 2020”.

 

Af dem har bestyrelserne for de fire HK-sektorer i MidtVest, Handel, Privat, Kommunal og Stat, i en semifinale udvalgt hver deres finalist, som er gået videre til finalen, hvor en jury har skullet udpege ”Årets elevplads”.

 

Juryen har bestået af Ann Østergaard, direktør for Uddannelsescenter Holstebro, UCH, Lasse Jacobsen, kommunaldirektør for Viborg Kommune, Marjanne Grønhøj, Senior Vice President Human Ressource, DEIF A/S, Power & Marine Division, Skive, Allan Kristensen, citychef i Herning, og Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.

 

Fire finalister

Finalisterne har foruden Skive Kommune været:

Johansen Grafisk, Holstebro, indstillet af elev Trine Sandbæk Pedersen.

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Herning, indstillet af elev Jane Vestergaard.

Tømmergården, Nykøbing Mors, indstillet af elev Cecilie Paaske Christensen.

 

Har også kåret Årets elev

Tidligere i november blev ”Årets elev i HK MidtVest” kåret for fjerde gang.

 

Det blev Anna Marie Nielsen, der har været økonomielev hos BILA A/S i Nykøbing Mors, hvor hun nu er fastansat som accountant i Finance afdelingen.

Artiklen er opdateret 05. november 2020

Du får fagligt fællesskab

Vær med i det faglige fællesskab på din arbejdsplads. Det er dig og dine kolleger, der vælger tillidsrepræsentanten, der er HK’s lokale repræsentant. Og som kan hjælpe dig i dagligdagen. Et fagligt fællesskab er ikke blot faglig støtte – det er også socialt fællesskab, hvor du har indflydelse på aktiviteter og handlinger.