- Medarbejderne har indtil videre været trygge ved ledelsens tilgang til Corona. Men vi følger selvfølgelig udviklingen og er klar til at handle, hvis der sker noget, medarbejderne ikke kan se sig selv i.

Sådan siger Christian Holmgaard, som er HK-tillidsrepræsentant (TR) hos EWII.
Ligesom sin direktør var Christian Holmgaard i sidste uge både i lokale aviser og Tv. Overskriften i Jyske Vestkysten lød: ”Stor energikoncern vil have alle til at møde på arbejde: 460 ansatte skal testes”. Og den fik bl.a. HK Privat Sydjylland formands Henny Fiskbæk helt op i det røde felt.

EWII’s direktør Lars Bonderup Bjørn udtrykte i pressen, at han var imod at sende alle folk hjem. I stedet har han hidtil sørget for, at arbejdspladsen er indrettet på en smitteforebyggende måde. Enkelte medarbejdere har arbejdet hjemme, fordi der har været særlige hensyn at tage.
Og det har faktisk fungeret, mener TR Christian Holmgaard.

- Vi har været på arbejde gennem hele coronaen, og jeg har været tryg ved det, fordi der har været mange gode foranstaltninger for at stoppe smitte. Nogle af kollegerne har undret sig lidt over, at virksomheden ikke fulgte de nationale anbefalinger om at lade alle arbejde hjemme, som kan. Men det er ikke mit indtryk, at nogen har været utrygge, og det er netop pga. de gode foranstaltninger, siger Christian Holmgaard.

Gennem coronaepidemien har kun 4 EWII-medarbejdere været smittet, og ingen af dem har smittet videre til andre. Da EWII testede 460 medarbejdere i sidste uge, var alle tests negative.

Mutationer kan ændre situationen

Indtil den 17. januar er medarbejderne dog midlertidigt hjemme, fordi arbejdspladsen skal gøre klar til at efterleve et afstandskrav på 2 meter. Planen er, at alle medarbejdere, der ikke er undtaget pga. fx at være i risikogruppe, møder igen efter den 17. januar.

Den del er TR Christian Holmgaard lidt mere i tvivl om.
- Det lyder ikke ret betryggende med de mutationer af virussen, der er på vej. Derfor ser vi lige tiden an til den 17. Og hvis medarbejderne ikke er trygge ved at møde på arbejde, så må vi tage handling, siger han.

Som TR er Christian Holmgaard blevet informeret om ledelsens Corona-dispositioner hele vejen igennem, ligesom han jævnligt har stukket fingeren i jorden hos kollegerne. Det vil han fortsat gøre.

- At vi alle var negative for Corona i sidste uge, var godt. Men det var kun et øjebliksbillede, så vi følger udviklingen nøje, siger han.


Update pr. 19.01.21:

Christian Holmgaard har sendt denne glædelige opdatering:

"Hej HK,
Ledelsen har præciseret, at alle medarbejdere med mulighed for hjemmearbejde, skal arbejde hjemmefra. Det er den enkelte medarbejders beslutning om de vil arbejde hjemmefra.
Afdelingslederne har ansvar for den nødvendige bemanding er til rådighed på Kokbjerg.
I sidste uge lavede jeg en spørgeundersøgelse blandt de cirka 120 kollegaer, jeg er tillidsrepræsentant for. Jeg spurgte om kollegaernes holdning til hjemsendelse og fokusering af smitteforebyggelse på EWII.
Besvarelserne viste et blandet billede, hvor der både var kolleger for og imod fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen. Ledelsens håndtering af coronasituationen generelt, var der også blandede holdninger til.
Jeg har informeret direktør Lars Bonderup Bjørn om undersøgelsens resultater, naturligvis i anonymiseret form. Han har modtaget tilbagemeldingerne i en positiv ånd og viderebragt dem til resten af ledelsen, hvor det er mit indtryk, at de har spillet en rolle i den beslutning om hjemmearbejde, der nu er taget.
Med venlig hilsen
Christian"