Tandklinik undersøger

De kommunale  tandklinikker er i stor udstrækning stadig åbne og modtager borgere. Modelfoto.

Som gruppe 4 i vaccineplanen står personale på sundheds- og ældreområdet.

Men der er opstået usikkerhed om, hvem den gruppe reelt indbefatter i tandplejen – altså om det kun er autoriserede faggrupper, som fx tandplejere og tandlæger eller om klinikassistenter også regnes med.

HK Kommunals næstformand Mads Samsing har derfor rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen for at få det spørgsmål afklaret, men har endnu ikke fået svar.

Hver klinik skal indberette

På samme måde har HK kontakt til Tandlægeforeningen og ATO (offentlige tandlæger) for at høre deres vurdering.

- Det er stadig uklart, hvad klinikassistenternes status er, men som vi hører det, afhænger meget af, hvordan de enkelte overtandlæger indberetter til Statens Serum Institut, forklarer Mads Samsing.

Hver klinik skal nemlig sende personalelister ind til Statens Serum Institut (SSI).

Kræver en teknisk løsning uden autorisation

- Her vil vi opfordre TR’ere og tandklinikassistenterne selv til at sikre sig, at alle med nær borgerkontakt i tandplejen bliver skrevet på den indberetning, så vi sikrer at alle relevante faggrupper bliver vaccineret.

Udfordringen er dog efterfølgende, hvordan den enkelte person så får besked. Tandplejere og tandlæger har fx et autorisations-ID nummer, der gør at de automatisk får besked om vaccine via e-boks.

Men hvordan den tekniske løsning og arbejdsgang ser ud for personale uden autorisation arbejder HK Kommunal for at finde et svar på.