I Roskilde Kommunes borgerservice har man ”Kiri” ansat.
Og ansat vil i denne forbindelse sige, at hun er en digital assistent i en såkaldt chatbot, der fra hjemmesiden toner frem og kan hjælpe borgere med svar på diverse spørgsmål.
Men indtil nu har hun/den kun været en skriftlig hjælper.
Men nu har Roskilde Kommune – i samarbejde med Aarhus Kommune – modtaget godt 4 millioner kroner til at udvikle Kiri, så den taler med borgere, altså via talekendelsen.
Fra chatbot til voicebot
- Det bliver en kæmpe gevinst for de mange borgere, for hvem skriftlighed er en svær ting og måske er tilbageholdende med at søge hjælp via skriftlig kommunikation, men som stadigvæk har en forventning om at de klare selvbetjening på lige fod med andre borgere, fortæller Rune Stæhr, chefkonsulent med ansvar for robotteknologi og automatisering i Roskilde Kommune.
Teknologien bliver altså en mundtlig dialogbaseret ”voicebot”, som kan betegnes som en overbygning på den kendte chatbot, altså bare med tale.
Rune Stæhr fortæller, at man nu går i gang med at identificere teknologiske løsninger og muligheder i løbet af 2021, sådan at voicebot’ten kan testes fra 2022 på udvalgte områder i borgerservice.