1.152 medlemmer henvendte sig sidste år til HK Østjylland, fordi de havde brug for hjælp til at løse en konflikt, hvor erstatning eller godtgørelser var en del af kravet. Derudover har vi rådgivet og vejledt tusindvis af medlemmer, som efterfølgende selv har løst konflikten, eller har fået hjælp af en tillidsrepræsentant.

De 47,3 millioner er udbetalt som følge af blandt andet usaglig opsigelse, konkurs, arbejdsskader, manglende udbetaling af løn, feriepenge, pension eller fritvalgsordning og forskelsbehandling.

 

Bekymrende med det store antal

- Det er dejligt, at vi har kunnet hente så mange penge hjem til vores medlemmer, selv om det selvfølgelig havde været bedre, at de slet ikke havde oplevet problemer på deres arbejdsplads. Men sådan er virkeligheden, og det er rigtig rart at kunne være der for medlemmerne, siger formand for HK Handel Østjylland, Cliff Præstegaard.

Når det samlede beløb til erstatninger er mindre end sidste år, skyldes det et betydeligt lavere antal konkurser end tidligere.

 

Cliff Præstegaard

Cliff Præstegaard, formand for HK Handel Østjylland

 

- Jeg er bekymret for, om der kommer en bølge af konkurser på HK Handels område, når Corona-hjælpepakkerne ophører. Jeg håber meget, at du som medlem tænker på at sikre dig de bedste kort på hånden, så du står bedst muligt, hvis din arbejdsgiver går konkurs. Hvis du har på fornemmelsen, at I står over for en snarlig konkurs, så skynd dig at kontakte os, for vi vil gerne prøve at hjælpe dig videre inden. Du kan også øge din værdi ved at tage uddannelse eller kurser, hvis det er muligt, siger Cliff Præstegaard.

 

Behovet for en rigtig fagforening

- Vi oplever desværre, at en del ansatte på vores område bliver fristede at det, der på papiret kan se ud som et billigt tilbud fra en ikke-overenskomstbærende fagforening. Jeg synes, at vores resultat her viser, hvor afgørende det er at vælge en rigtig fagforening, der reelt kan hjælpe, hvis man oplever problemer på jobbet, slutter Cliff Præstegaard.