- Det bliver lidt underligt, lidt mærkeligt. Men jeg glæder mig til at skulle i gang igen. Jeg savner mine kunder og især mine stamkunder, siger Rebecca Lutzie Scharnowsky.

Hun har været sendt hjem siden lillejuleaften fra sit deltidsjob i loppemarkedskæden Kirppu. Hun deler sit job mellem 3 forskellige butikker og har omkring 35 kolleger, som hun er tillidsrepræsentant for.

- Jeg glæder mig også til at se mine mange kolleger igen. Jeg har snakket med en del af dem undervejs, men det bliver godt at komme fysisk tilbage. Overordnet glæder jeg mig til en almindelig hverdag, konstaterer hun.

Kirppu har ikke indført fx click & collect eller andre initiativer for at holde gang i omsætningen.

- Alle været sendt hjem, og i og med at vi sælger folks private varer, så har vi ikke gjort noget særligt, siger Rebecca Lutzie Scharnowsky.

Hun har som resten af danskerne været begrænset i sit sociale liv på grund af forsamlingsforbuddet, og det har været trættende.

- Det har ikke været totalt solskin ikke at se mine venner. Men jeg har haft det psykisk OK med det. Det værste har været en blanding af at skulle bruge dagene og så ikke at se dem, jeg plejer at se, understreger hun og tilføjer, at hun ”har haft tid nok.”

- Det har været fint nok at være hjemme, jeg har fået ordnet en del ting i min lejlighed. Og så har jeg haft tid til at sætte mig ind i de materialer, jeg har fået, efter jeg blev valgt som HK-tillidsrepræsentant, siger Rebecca Lutzie Scharnowsky.

- Men jeg har haft det svært med hele corona-situationen. Jeg har heldigvis familie tæt på, så de har været en del af min sociale boble, understreger hun.

Savner flowet i butikken
- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage og mærke flowet i butikken, siger Gabriel Leikersfeldt.

Han arbejder i tegneseriekæden Faraos Cigarer, og mens mange af hans kolleger har været sendt hjem, har han arbejdet i postafdelingen med at ekspedere kundernes ordrer, som er kommet ind via netbutikken.

- Men jeg har været frataget mine rutiner. Og for mange af os i Faraos er det jo en passion at arbejde med tegneserier. Det flow af energi, der er i kundekontakt, er helt afgørende, siger Gabriel Leikersfeldt.

- Mine kolleger glæder jeg mig mest til at se igen. Mine grin og gode udfordringer. Jeg glæder mig til samarbejdet og det kollegiale, tilføjer han.

Faraos Cigarer har under nedlukningen startet click & collect med afhentning i København for at bidrage til at holde forretningen i gang.- Click og collect er ret nyt koncept, i kommentarfeltet kan folk skrive, at de vil hente i København. Det fungerer ret godt, men det er en ekstra arbejdsopgave, påpeger Gabriel Leikersfeldt.

Når han ser tilbage på nedlukningen siden sidst i december, så har der ind imellem været bekymringer.

- De har handlet om usikkerheden på jobbet, bliver der noget at vende tilbage til? Kommer det til at koste medarbejdere? Hele usikkerheden om, hvad jeg vender tilbage til, siger Gabriel Leikersfeldt.

Han kom dog tilbage på job mandag, og klogere end da butikken lukkede ned i december.

- Jeg har fundet ud af, at jeg godt kan klare en nedlukning. Jeg er ikke blevet knækket af det, og jeg kan gøre det igen, siger han.

- Men jeg sætter stor pris på at komme tilbage, for jeg værdsætter mit job. Jeg er igen blevet mindet om, hvorfor jeg er forelsket i det her job, siger Gabriel Leikersfeldt.