Ulla Fabricius - foto Hung Tien Vu

Formand for Landsklubben HK SKAT, Ulla Fabricius, synes det er positivt, at Skatteforvaltningen opruster på skattekontrol. Arkivfoto: Hung Tien Vu 

Skatteminister Morten Bødskov (S) løftede i dag sløret for andet trin i en ambitiøs reform af skattekontrollen. Skatteforvaltningen ansætter 250 nye medarbejdere, der skal beskæftige sig med skattekontrol, og to nye skattecentre åbnes i Viborg og Esbjerg.

- Sager som Luxleaks og Panama-papirerne har vist, hvordan nogle få virksomheder og enkeltpersoner ved hjælp af kringlede selskabskonstruktioner og skattely kan spekulere i, hvordan de kan slippe for at betale skat i de lande, hvor de har tjent pengene. Det betyder, at fællesskabet bliver snydt og endnu værre, at det undergraver tilliden til vores system, siger skatteminister Morten Bødskov i forbindelse med lanceringen af ’Tæt på og klar til fremtiden’, som det nye udspil hedder.

Med det nye udspil ønsker regeringen ifølge skatteministeren blandt andet at styrke kontrollen mod organiseret svindel. Skatteforvaltningen skal simpelthen rustes bedre til at sætte ind mod skattesvindel på tværs af landegrænser.

”Vi skal gå efter dem, der snyder”

Formand for Landsklubben HK SKAT, der repræsenterer HK’erne i Skatteforvaltningen, Ulla Fabricius, kan genkende flere af de ønsker, HK Stat og Landsklubben har foreslået skatteministeren, i udspillet om en reform af skattekontrollen.

- Det ser fornuftigt ud. Ministeriet kigger i reformen på både små og mellemstore virksomheder, som fejler og snyder. Det er godt set, at de skal kontrolleres bedre. Jeg er også glad for, at kontrollen med afmeldte virksomheder skal øges. Vi ser for mange konkursramte, som genopstår i nye virksomheder uden at have betalt, hvad de skylder, siger Ulla Fabricius.

LÆS OGSÅ: Ritas blog: Uærlige virksomheder har alt for nemt ved at snyde i skat

Formanden er også godt tilfreds med, at selskabsbeskatning og komplekse sager fremover kigges nærmere efter i sømmene, mens hun glæder sig over den udvidede deling af globale data, så man på tværs af lande kan gå efter de store snydere.

- Det er fair nok, at vi skal gå hårdere efter dem, der snyder. For det handler om samfundets penge – vores penge – de svindler med. Vores erfaring viser, at hvis der bliver udbetalt 100.000 hjælpepakker under corona, vil der være en vis procentdel, der snyder, og så skal vi selvfølgelig gå efter bedragerne, siger Ulla Fabricius.

Nye fagligheder ANSÆTTES I SKATTEKONTROL

Hun glæder sig til, at der kommer mere styr på skattekontrollen, så den igen bliver troværdig efter de mange år med nedskæringer. Og så glæder hun sig til at modtage nye medarbejdere i skattecentrene.

LÆS OGSÅ: HK Stat: Godt udspil om skattekontrol

- Det bliver selvfølgelig et langt sejt træk, men vi skal nok komme omkring det hele. Vi får nogle nye fagligheder ind i skatteforvaltningen, kan vi se efter vores ansættelser i 2020. Det er profiler fra investeringsfirmaer, bankfolk, advokatsekretærer, forsikringsfolk og mange flere, og det er meget positivt. I stedet for at kigge på deres uddannelser, har vi set på, hvad de kan, så selv om de skal læres op, så kommer de med kompetencer, vi kan bruge, siger Ulla Fabricius.

Sværere at være skattesvindler

Regeringens udspil er en del af en større plan om øget skattekontrol efter mange års nedskæringer og besparelser på kontrollen. Frem mod 2024 skal der i alt ansættes 1.000 ekstra kontrolmedarbejdere og oprettes i alt otte nye skattecentre rundt om i Danmark.

- Med de ekstra ressourcer bliver det endnu sværere at være skattesvindler. Det gælder for den lille svindel, hvor der fx bliver solgt ulovligt importerede dagligvarer i en lille butik. Det gælder den store svindel, hvor store selskaber fx sender penge gennem flere forskellige selskaber i flere forskellige lande for at undgå at betale skat. Og det gælder den nye svindel, som opstår, når nye trends og koncepter som fx kryptovaluta og deleøkonomi vokser frem, siger Morten Bødskov.

Skat er ikke enkelt. Det er vigtigt.

Ny kampagne skal hjælpe Skattestyrelsen med enorm rekruttering.

Skattestyrelsen har i 2020 rekrutteret 900 medarbejdere og skal frem til udgangen af 2023 ansætte yderligere op mod 3.000 nye folk.

Skattestyrelsen har derfor lanceret en ny rekrutteringskampagne, hvor direktør Merete Agergaard kalder opgaven for ’en af den nyere danmarkshistories største og mest spændende rekrutteringsopgaver inden for det statslige område’.

'Skat er ikke enkelt. Det er vigtigt. I de kommende år har vi brug for en bred vifte af dygtige medarbejdere og ledere, der vil være med til at sætte deres præg på fremtidens skattestyrelse. Vil du gøre en forskel for Danmark og bruge din faglighed til at løse en samfundsopgave med mening, så find dit nye job her,' lyder hovedbudskabet i Skattestyrelsens kampagne.

Skattestyrelsen har aktuelt lokationer i 24 byer rundt om i hele Danmark.

Kilde: https://www.sktst.dk/job-og-karriere/