Det er første gang, HK Privat Sydjylland afholder digital generalforsamling

 

Normalt plejer HK Privat Sydjyllands formand at byde medlemmerne velkommen til HK’s lokaler, når den årlige generalforsamling starter. Men i år var rollerne byttet om. Fordi generalforsamlingen var digital, var det nemlig formanden, som kom på besøg hjemme i stuerne hos medlemmerne.

”Derfor vil jeg gerne starte med at takke for gæstfriheden,” sagde formand Henny Fiskbæk i sine indledende bemærkninger.

Hun berørte i sin beretning emner som Corona, arbejdsmiljø og ligestilling. Sidstnævnte er tema for en længere række lokale onlinekurser, som skydes i gang på Kvinders Internationale Kampdag med et digitalt foredrag af Christine Feldthaus.

Formanden kunne desuden berette, at der i 2020 er afsluttet 604 sager i HK Privat Sydjylland, hvilket er 116 flere end i 2019. Det betyder, at HK/Privat Sydjylland har inddrevet 18.055.418 kr. til medlemmerne sidste år.

 

Valg til bestyrelsen

Valghandlingerne på årets generalforsamling var naturligvis lige så digitale som resten af arrangementet. Det betød, at afstemningerne blev gennemført i noget hurtigere tempo end normalt, hvor man bliver nødt til at sætte generalforsamlingen på pause, mens der tælles stemmer manuelt.

I bestyrelsen var der genvalg til Julie Bæk Krogh, Jens Søndergaard, Marianne Skovshoved, Finn Lykke og Per Robert Nielsen.

Jacob Mikkelsen blev genvalgt som 1. suppleant, og Tine Altschuler blev valgt som 2. suppleant.

Som delegerede til HK Danmarks kongres blev valgt: Julie Bæk Krogh, Dorthe Hansen, Tina Bopp Tygesen, Gitte Witt, Marianne Skovshoved, Per R. Nielsen, Finn Lykke, Tine Schmidt, Tomas Grønlund, Olai Sandholm og Christina Krarup.

Som suppleanter blev valgt (i denne rækkefølge): Kirsten Nielsen, Tine Altschuler, Ulla Pelsø, Connie Alsted, Michael Beiskjær, Hanne Langkjær Nielsen, Hans Peder Kromann Larsen og Ute Petersen.

De delegerede til A-kassens delegeretmøde blev: Jacob Mikkelsen, Julie Bæk Krogh, Henrik Fredeløkke, Henny Fiskbæk og Connie Alsted.

Til sidst blev Claus Nørgaard valgt som repræsentant og Keld Holm som suppleant til den grafiske overenskomstbaserede gruppe.