Kathrine Søderholm Møller - foto Mikkel Østergaard

Kathrine Søderholm Møller er godt tilfreds med den uforudsigelige arbejdsdag hos politiet. Foto: Mikkel Østergaard

Hvorfor skifter du job?

- Jeg startede som elev i Anklagemyndigheden, var rundt i fire forskellige afdelinger i Københavns Politi, kom tilbage til Anklagemyndigheden og afsluttede min elevtid her i september 2020. Og herefter søgte jeg og fik tilbudt jobbet.

LÆS OGSÅ: NYT JOB: Det giver god mening at arbejde med fødevaresikkerhed

Min oprindelige plan var faktisk at uddanne mig til politibetjent, efter jeg havde taget kontoruddannelsen. Men den drøm er sat på standby, fordi jeg føler mig tilpas og hjemme i den administrative del af politiarbejdet, som jeg løser nu. Jeg bliver udfordret i mine arbejdsopgaver og kan gøre en forskel.

Hvad skal du lave i dit nye job?

- Jeg laver daglig sagsbehandling og sidder i Team Arrestanter, der har med varetægtsfængslede at gøre, så jeg har daglig kontakt med borgere, advokater og selvfølgelig domstolene. Vi visiterer nye sager, når betjentene har skrevet dem færdige, og indberetter afsluttede sager og domme til de relevante myndigheder. Vi ekspederer post fra andre politikredse, opretter aktindsigt og behandler erstatningssager og klager fra borgere.

Min arbejdsdag er meget uforudsigelig. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg møder ind til, og det tiltaler mig. Selvfølgelig har vi nogle faste arbejdsopgaver, som vi skal sørge for at få løst hver dag. Men der kommer tit en sag ind fra højre fx arrestanter, der skal fremstilles i dommervagten og have en længere frist som varetægtsfængslede, inden de skal i retten. Her rekvirerer jeg kørsel og tolke. Jeg berammer sagerne i vores system og behandler retsbøger for alle retsdomme.

LÆS OGSÅ: NYT JOB: Tid til nye udfordringer

Det tiltaler mig både at udrette noget sammen med andre i team og arbejde selvstændigt, hvor jeg selv har ansvaret for opgaven. De fleste af opgaverne har jeg erfaring med, men jeg har også fået helt nye opgaver. Vi har ekspeditionstid, hvor jeg skal være ved telefonerne og bevare opkald fra retten og fra borgere, sigtede og forurettede. Det varierer rigtig meget, hvor mange der ringer ind i løbet af en dag.

Hvad ser du frem til i dit nye job?

- Jeg er glad for at stå op og møde på arbejde hver morgen. Det er virkelig et spændende og udfordrende arbejde. Og her får jeg et stort netværk af gode kollegaer. Jeg ser helt klart frem til at opnå større rutine i opgaverne, for det at kunne arbejde selvstændigt uden at skulle stille alt for mange spørgsmål er en god og rar fornemmelse.