Kvinde, der pusler med blomster

Når coronaisolerede gæster tjekker ind, ligger der ekstra håndklæder og hygiejneartikler på værelset, og gæsterne passer derefter sig selv. Derfor har Vibeke Bang god tid til at passe planterne. Foto: Kåre Viemose

Mens store dele af hotelbranchen i foråret 2020 sammen med resten af landet lukkede ned, har lejlighedshotellet Guest Apart i Aarhus haft travlt. - Det har i virkeligheden nok været vores held, at vi var helt nyåbnede, siger Vibeke Bang og fortæller, at der derfor ikke var en stor skude, der skulle vendes, ligesom hotellet modsat mange andre endnu ikke var afhængige af store konferencer.

Der er heller ingen lukkede døre til hverken hotellets direktør eller den daglige leder i det åbne kontorlandskab ved receptionen, hvor alle medarbejdere på tværs af organisationen har deres skriveborde. I stedet har hotellets flade struktur været medvirkende til, at alle ansatte har været gode til at komme med input.

- Vi har ikke været bange for at gribe de idéer, der opstod - og kaste os ud i tingene, siger Vibeke Bang, der selv er driftkoordinator og ansvarlig for housekeeping.

Det har blandt andet ført til, at lejlighedshotellet hurtigt åbnede tre af hotellets værelser gratis op for ansatte på covid-afsnittet på Aarhus Universitetshospital, som ligger på den anden side af gaden. Senere på året indgik hotellet en aftale med Aarhus Kommune om at stille isolationslejligheder til rådighed til covid-smittede.

- Det var vores lille samfundsbidrag i et kæmpe kaos; at give personalet mulighed for at trække vejret uden for sygehuset og kunne hjælpe dem, der i mangel af bedre ikke kan være hjemme, siger Vibeke Bang. Hun fortæller, at alle hotellets 85 hotellejligheder har direkte adgang udefra og separat ventilationssystem, og det har gjort det trygt for alle parter.

På dårlige dage har Guest Apart de seneste måneder haft en belægningsprocent på 85, mens de på de fleste dage har været oppe på mellem 90 og 100. Udover sundhedspersonale og coronaisolerede kommer gæsterne nu især fra et nyt samarbejde mellem hotellet og en ejendomsmæglerkæde til gæster, der lejer værelser i længere tid ad gangen til gæster, der er mellem to huskøb eller i gang med større renoveringer.

 

49 % er antallet af hotel- overnatninger faldet fra 2019 til 2020. Kilde: Danmarks Statistik.
En aftale, der er medvirkende til, at hotellet på trods af corona lige netop kan få tingene til at køre rundt. Foranderligheden mærker Vibeke Bang i høj grad også i sit eget arbejde. Mange af hendes opgaver er midlertidigt forsvundet; ny indretning af hotellet er sat på standby, restauranten er lukket, og gæsterne bor væsentligt længere tid i lejlighederne end normalt, og begrænser derved behovet for rengøring. Ligesom de gæster, der er i coronaisolation ingen housekeeping får, og værelserne først bliver gjort rent 3 dage efter, gæsterne er tjekket ud.

Derfor har Vibeke Bang også i perioder været på arbejdsfordeling og samlet opgaver sammen til et par arbejdsdage om ugen. I sommer var der til gengæld ”hammertravlt”.

- Der var tre medarbejdere i house- keeping, da sommeren startede. De var tiltænkt at kunne klare hele sommeren, men eftersom alle danskere holdt ferie hjemme, endte vi med at ansætte yderligere 9, fortæller Vibeke Bang. At det hele nok skal løse sig er blevet en del af præmissen for hotellet i Aarhus. Og det passer egentlig Vibeke Bang, som var ny på både hotellet og i branchen, da corona ramte. Men hele sit arbejdsliv har hun haft backofficefunktioner, hvor hun har skullet få det hele til at gå op.

- Nogle vil gerne vide, hvordan i morgen ser ud, sådan har jeg det slet ikke. Jeg trives godt i forskellighed og med at tage ansvar. Vi har under alt det har lært at manøvre nogenlunde sikkert i en for alle usikker tid, konstaterer Vibeke Bang.

 

DET BETYDER CORONA FOR DIT ARBEJDSLIV

I HK Privats guide kan du løbende holde dig opdateret på dine rettigheder og pligter, i takt med at nye spørgsmål opstår, og initiativer fra regeringen bliver lanceret.Guiden bliver løbende opdateret med den nyeste information.