Ann Vendelin Sørensen til højre og i baggrunden Line Marstrand Mechlenborg Hedegaard

Da Ann Vendelin Sørensen begyndte på sin elevplads ved Firma Transport Østbirk, blev hendes ansættelse tilrettelagt som om, at hun hørte under 3Fs transportoverenskomst. Det virkede logisk men var forkert, for uanset firmaets navn og branche skulle Ann høre under HK’s overenskomst for handel, viden og service, fordi hun tager uddannelsen som kontorassistent. Dermed var hendes vilkår anderledes, og den daglige leder af kontoret i virksomheden, Line Marstrand Mechlenborg Hedegaard, er ked af fejlen, som hverken hun eller Ann opdagede med det samme. 

- Det skulle selvfølgelig have været på plads fra begyndelsen, men vi vidste ikke helt, hvordan kontrakten skulle laves. Jeg var ikke sikker på, at jeg kunne ringe til fagforeningerne, når vi ikke har vores egen overenskomst og ikke er med i en arbejdsgiverorganisation, siger hun. 

Så snart hun blev opmærksom på problemet, fik hun rettet op på sagen, og firmaet fik gennem processen et fint samarbejde med HK Privat Sydjylland. Line sørger for, at vilkårene er i orden for eleven, og hun har insisteret på, at Ann er medlem af HK, og har oven i købet hævet hendes elevløn med et beløb svarende til kontingentet. 

- Ann er beskyttet i HK, og det er vigtigt at opretholde sikkerheden, når man er ansat. Men som virksomhed kan det godt være svært at finde ud af, hvor meget det kræver at have en elev. Hvor finder man oplysninger om løn og så videre, siger Line.

Besked med fra uddannelsen

Dennis Christensen, HK Sydjylland

Der er ingen grund til, at virksomhederne alle sammen skal begynde fra bunden, første gang de får en elev, siger faglig konsulent Dennis Christensen fra HK Privat Sydjylland. Derfor har han indgået et samarbejde med Learnmark Horsens om, at virksomhederne får oplysninger om overenskomst og om HK, når de ansætter elever. Så ved virksomheden lige fra starten, hvad vilkårene er. 

- Der er et stort behov. Vi begyndte på ordningen i slutningen af november, og vi har allerede mødt 8-10 virksomheder, som aldrig har hørt om de regler, de er forpligtet til at overholde. En af dem sagde direkte ”gad vide, om vi har gjort det rigtigt hidtil” til mig. Det er kun godt, at få de ting på plads fra begyndelsen, for da er de meget lettere at rette, siger Dennis. 

Ordningen er et forsøg begrænset til Learnmark Horsens, men nu vil HK Privat Sydjylland se på at få den udbredt til flere uddannelsesinstitutioner i afdelingens område. 

Frygt for lastbiler ingen hindring

På Firma Transport Østbirk blev fejlen rettet uden sværdslag, og Ann Vendelin Sørensen kan nu ubekymret fortsætte til hendes elevtid slutter i maj 2022. Hun er glad for, at der er orden i ansættelsen, for hun har nok at gøre med at lære de mange forskellige opgaver, som følger med arbejdet i en lille virksomhed med skiftende dagligdag.

- Der er et meget levende kontormiljø - mere dynamik. Jeg blev kastet ud i alting fra begyndelsen. Lave papirer, hente nummerplader, skrive fragtbreve og toldpapirer og meget mere. Jeg begyndte på prøve, men allerede efter første dag var det klart, at ansættelsen fungerede rigtig godt. Eneste problem er, at jeg var bange for lastbiler, griner hun. 

Line Marstrand Mechlenborg Hedegaard tager sit arbejdsgiveransvar meget alvorlig. 

- Det er vigtigt at vise overfor eleven, at vi gerne vil passe på hende og give hende en god start. Og for mig er det supervigtigt, at hun er medlem af HK, så hun føler, at hun har et sted at stille sine spørgsmål, slutter hun. 

Firma Transport Østbirk kører særlige transporter, tit skræddersyede til kunderne. Virksomheden har 17 timelønnede ansatte, heraf 3 ungarbejdere og  3 afløsere. Hertil kommer to ledere og eleven Ann.