Stem nu

24 timer efter, urafstemningen om OK21-resultatet åbnede, var stemmeprocenten over 20 procent på landsplan.

Der var ingen krammere, håndtryk eller privat hyggesnak i hjørnerne. Og øjenkontakten med gamle venner og kolleger er ikke helt den samme gennem computeren. Til gengæld kan lidt flere måske være med, når mødet kan passes ind i kalenderen uden transporttid.

Torsdag formiddag sluttede det sidste af 8 digitale OK21-møder for HK Stats tillidsrepræsentanter fra de statslige arbejdspladser. På dagsordenen var nyt og nyttigt om den nye overenskomst.

Normalt rejser HK Stats formand, næstformand og faglige chef landet rundt for at fortælle om løn i de kommende år og detaljerne i de nye aftaler. Men denne gang har de måttet nøjes med at mødes hjemme fra stuen. Alligevel deltog 390 tillidsrepræsentanter, og der har været stort engagement hele vejen igennem, fortæller Rita Bundgaard.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange tillidsrepræsentanter fra hele landet har deltaget i møderne. Jeg synes, der har været mange gode spørgsmål og debatter, og det viser et stort engagement, selv om vi befinder os i en svær tid.

Coronaen har sat sit præg på overenskomstforhandlingerne hele vejen gennem forløbet, og på mange arbejdspladser fylder savnet af faglig sparring og kollegialt samvær mere og mere. Det fortæller flere af tillidsrepræsentanterne.

- Jeg savner også, at vi mødes rigtigt og ser hinanden i øjnene, men når det nu ikke kan være anderledes, så er det flot at så mange engagerede tillidsrepræsentanter har været med. Nu håber vi, at de tager diskussionen med tilbage til kollegerne, så de får en snak om overenskomsten og måske lidt fagligt fællesskab. Og så håber vi selvfølgelig, at alle medlemmer bruger deres demokratiske ret og stemmer, siger Rita Bundgaard.

Spørg din tillidsrepræsentant, hvis du vil vide mere om overenskomsten, og har du ikke en tillidsrepræsentant, kan du kontakte den nærmeste afdeling af HK Stat.

 

Gang i afstemningen fra start

Torsdag den 18. marts klokken 10 åbnede HK Stats urafstemning, hvor alle erhvervsaktive medlemmer kan stemme om det nye overenskomstresultat.

Klokken 10.00 åbnede afstemningen, og kort efter fik medlemmerne en sms, mail og et nyhedsbrev med link til afstemningen, som også kan findes med NemID-login på HK.DK.

Og der var fra gang i afstemningen fra start. Fredag formiddag klokken 10 havde knap 21 procent af medlemmerne stemt, og i Sydjylland var tallet mere end 25 procent.

Se kortet på OK21-siden.

Om urafstemningen og den nye overenskomst

Fra 2021-2024 stiger statsansattes løn med 4,42 procent i generelle lønstigninger. Som noget nyt får ansatte over 62 år en seniorbonus på 0,8 procent, som enten kan bruges som 2 fridage, ekstra løn eller pension. En anden forbedring af HK Stats overenskomst er en markant forbedring af minipensionen, ligesom Kompetencefonden, Kompetencesekretariatet og kompetenceaftalen fortsætter.
Det skal du stemme om
HK Stats medlemmer kan stemme via det link, de har fået tilsendt, eller gå ind på HK.DK og logge på med deres NemID.