Kunsten i at få alting til at hænge sammen under corona har været grotesk svær. Derfor har ikke én, men stribevis af kommuner også valgt at tilbyde en ekstra belønning til de mange ansatte for deres indsats under corona-krisen.

Senest er det Slagelse Kommune, der har besluttet at afsætte i alt 3,7 millioner kroner til corona-bonusser, som skal fordeles ligeligt mellem alle ansatte. Det skriver sn.dk. 

Det svarer til omkring 500 kroner per ansat i kommunen, som enten vil blive udbetalt som gavekort til byens butikker eller afsættes til sociale arrangementer på de enkelte arbejdspladser.

Og det er en gestus, der vækker stor glæde hos de ansatte. 

- Som medarbejdere sætter vi virkelig pris på det her, for det viser, at vi bliver påskønt. Men vi var samtidig også ramt af en bekymring, fordi vi godt ved, at der er så mange, der har lidt under corona-krisen. Så synes egentlig, at det endte rigtig fint ud med, at vi får nogle gavekort, som vi kan bruge i byens butikker. På den måde får vi også hjulpet lokalsamfundet lidt på vej, siger Lotte Spohr, der er fællestillidsrepræsentant og administrativ medarbejder på Slagelse Rådhus. 

Flere kommuner punger ud

Slagelse Kommune er dog kun én i en længere række af kommuner, der også har valgt at vise deres påskønnelse for medarbejdernes indsats. 

I blandt andet Holbæk, Roskilde, Aarhus, Hillerød, Tårnby og Halsnæs har man tidligere meldt ud, at man ville belønne alle medarbejdere med enten i form af gavekort eller gaver.

I Holbæk Kommune har de for eksempel valgt at udbetale 900 kroner i gavekort til lokale restauranter og butikker som tak til deres godt 4500 kommunalt ansatte.

Sidenhen har Roskilde Kommune også besluttet at udlove 200 kroner til kommunens i alt 7000 ansatte. Ligesom Holbæk Kommune og Slagelse Kommune besluttede man også i Roskilde Kommune sig for at udbetale pengene som gavekort frem for at lade dem udmønte sig som kontant udbetaling. 

I Tårnby Kommune er løsningen en lidt anden. Her har de givet et beløb til de ansatte, som de kan bruge på at vælge en gave fra en hjemmeside.

 

Brug karrieretelefonen – den er også for dig

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.