Jobkonsulent Helle Østergaard og Daniel Bonnerup.

 

Som ledig bliver du fra allerførste dag mødt med mange krav. Der er erklæringer, du skal udfylde, job, du skal søge, og konsulenter, som du er forpligtet til at møde op hos.

Men så er der også Helle Østergaard. Hun er ny jobkonsulent hos HK Sydjylland, og hun er der kun for din skyld.

”Et forløb hos mig er helt frivilligt og uforpligtende. Rammerne er vide, og det er i høj grad medlemmet selv, der bestemmer, hvad der skal snakkes om. Er der brug for konkret hjælp til selve jobsøgningsprocessen, giver jeg gerne den. Har medlemmet mere brug for coaching omkring, hvordan man bevarer motivationen og selvtilliden, så er det der, vi sætter ind. Som jeg skriver i min velkomstmail: Jeg har tid, og jeg er ikke kræsen!”

Én af de første til at tage imod tilbuddet om et forløb hos Helle Østergaard var 25-årige Daniel Bonnerup, der er uddannet indenfor handel og logistik. Ved sin første samtale med jobkonsulenten nød han godt af, at Helle Østergaard sætter god tid af til hver enkelt samtale.

”Vi endte med at snakke næsten halvanden time. Jeg fik virkelig nogle bredere vinkler på de ting, jeg gik og overvejede omkring min jobsøgning,” siger han.

 

Unik, men realistisk

Under samtalen gik Helle Østergaard og Daniel Bonnerup blandt andet i dybden med, hvilke ord han bruger i både sine ansøgninger og ved jobsamtaler. Der er naturligvis ingen facitliste for den slags, men Helle Østergaard gav Daniel Bonnerup en større bevidsthed om, hvor meget ord kan betyde.

De talte også om, hvordan han kan integrere sin store passion for at rejse i sin jobsøgning.

Men det, Daniel Bonnerup satte allermest pris på, var, at han i løbet af samtalen fik et nyt perspektiv på sin jobsøgning.

”Jeg er jo af en generation, hvor vi alle er opdraget til at mene, at vi er helt unikke. Og selvfølgelig er jeg unik, men jeg skal også være realistisk. Jeg har nok haft en tendens til at søge stillinger, der var ret svære at få for én med min alder og erfaring,” fortæller han.

Nu er kursen ændret lidt:

”Jeg er begyndt at se lidt mere langsigtet på det. Jeg har en drøm om at komme ind i en international virksomhed som Lego. Men hvor jeg tidligere er gået direkte efter drømmejobbet, så ser jeg nu på, om der fx er et ledigt job som assistent til den, der har mit drømmejob. For har man først foden indenfor døren, kan man arbejde sig opad i graderne,” siger Daniel Bonnerup.

Han har en ny aftale med jobkonsulent Helle Østergaard i kalenderen og er glad for det nye tilbud fra HK Sydjylland.

 

Er du ledig og kunne bruge en samtale på dine præmisser med én, der ved en masse om arbejdsmarked og ledighed? Så kontakt meget gerne Helle Østergaard på helle.ostergaard@hk.dk eller tlf. 33643609.