Mange borgere benytter sig af partsrepræsentanter ved sager, hvor de gerne vil have støtte og måske hjælp over for kommunen.

Det særlige ved en partsrepræsentant – i forhold til en bisidder (læs mere om forskellen i denne artikel i Kommunalbladet (Linket er udløbet pr 18/5 2022)) - er, at partsrepræsentanten kan kommunikere og svare i sagen på vegne af borgeren – og altså er fuldgyldig part i en sag.

Men nu viser det sig, at kommunikation mellem partsrepræsentant og myndigheder i flere tilfælde er blevet journaliseret forkert – i hvert fald i Københavns Kommune.

Journaliseres på partsrepræsentanten cpr

Derfor har borgerrådgiver Johan Busse sendt et brev til forvaltningen, hvor han beder dem rette op på den forkerte praksis.

Hvis partsrepræsentanten har kommunikeret via digital post med forvaltningen, har den nemlig journaliseret brevene under partsrepræsentantens sag, dvs CPR-nummer.

Men, understreger borgerrådgiveren, så skal digital post fra partsrepræsentanten journaliseres på borgerens sag – og det skal IT-systemet gerne understøtte.