Mand læser i bog. I baggrunden er et verdenskort

- Jeg har fået en masse ny viden, som er direkte anvendeligt i mit job i dag, siger Dennis Kjeldahl. Foto: Kåre Viemose

2020 og 2021 blev årene, hvor 41-årige Dennis Kjeldahl kom på efteruddannelse på akademiniveau inden for projektledelse, oplevelsesøkonomi, salgspsykologi, markedsførings- og oplevelsesledelse.

Flyene flyver stort set ingen steder, og dem er Jysk Rejsebureau, hvor Dennis Kjeldahl er ansat som rejsekonsulent, nu engang ret afhængige af. Efter en kort periode med arbejde i døgndrift med at få 1.500 danskere hjem fra udlandet i foråret, blev der stille i rejsebranchen. Meget stille.

- Salget styrtdykkede til stort set ikke- eksisterende fra den ene dag til den anden. Der er kommet mere gang i det nu, men det handler mere om at opretholde folks drømme og planer end at sælge konkrete rejser lige nu, forklarer Dennis Kjeldahl.

Men der er ikke nok arbejde til at køre på fuld skrue. Alle 52 ansatte - fra top til bund - er på midlertidig arbejdsdeling. Dennis Kjeldahl arbejder - foreløbig ind til slutningen af april - 22 timer om ugen og er på forhøjede dagpenge de resterende timer.

Oven i det har Jysk Rejsebureau valgt at udnytte den drøje tid for rejsebranchen til i stor stil at sende sine medarbejdere på efteruddannelse.

 

9.751 danskere har i 2021 i gennemsnit hver uge været på arbejdsdeling - det vil sige, at de ansatte deler den smule arbejde, der er, og er hjemme på forhøjet dagpengesats resten af tiden. I uge 11 var 8.547 personer på arbejdsdeling. Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering, www.jobindsats.dk
- Jeg har stort set taget al den efteruddannelse, som det har været muligt for mig. Det er nogle virkelig intense forløb på tre uger, som er et koncentrat af akademikurser, der normalt tager et halvt år, siger Dennis Kjeldahl, der tidligere, før corona, har taget efteruddannelse inden for markedsføringsøkonomi.

- Så en del af det er jo et brushup. Jeg har fået en masse ny viden, som er direkte anvendeligt i mit job i dag. Jeg er også tourleder og har fået åbnet mine øjne for forskellen mellem almindelig service og en udvikling til mere mindeværdige oplevelser. Det glæder jeg mig virkelig til at bruge.

Uddannelserne har været skræddersyet til medarbejderne i Jysk Rejsebureau og giver eksamensbevis og ECTS-point på niveau med et akademifag. Mens en del således er rettet direkte imod hans nuværende stilling i rejsebranchen, så er han ikke i tvivl om, at en hel del af det også vil være brugbart, hvis han en dag skulle få lyst til eller brug for at skifte branche.

- Der er jo rigtig meget viden i hvert fag, som kan bruges i andre brancher. Men ikke mindst alt, hvad der handler om projektledelse. Det tænker jeg, at jeg nærmest kan bruge alle steder, så det er helt sikkert godt at have stående på cv’et.