Lille dreng svømmer på badedyr

Efter halvandet års forhandlinger kunne HK Privats faglige konsulent Claus Olsen i begyndelsen af maj sætte underskrift på en ny overenskomst med Landal GreenParks. Virksomheden, som har hovedsæde i Holland og driver feriecentre over hele Europa, heraf 7 centre i Danmark.

- Landal GreenParks har som mange andre virksomheder i turistbranchen været mærket af coronakrisen. Og det har betydet, at forhandlingerne har trukket ud. Men det lykkedes, og dermed får cirka 400 medarbejdere ordnede forhold, siger Claus Olsen.

Med overenskomsten kan medarbejderne bl.a. glæde sig over en fritvalgskonto på 6 %, feriefridage, pensionsordning og ret til at vælge tillidsrepræsentant. Overenskomsten bygger på Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service med Dansk Erhverv. Dertil kommer nogle særbestemmelser såsom forskudttidstillæg ved arbejde på helligdage.

- Jeg er meget tilfreds med at det lykkedes at få aftalt forskudttidstillæg på helligdage. Kendetegnet for medarbejderne er jo, at de arbejder, når du og jeg holder fri. Så det er kun fair, at de bliver ordentligt honoreret for skæve arbejdstider, siger Claus Olsen.

HK’erne hos Landal GreenParks tager sig af administration, booking og servicering af gæsterne på de 7 feriecentre i Danmark.

- En stor del af medarbejderne er unge mennesker, som typisk kun er ansat i højsæsonen. Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Landal GreenParks kan tilbyde dem ordnede og gennemskuelige vilkår, så de får en god oplevelse med deres første rigtige job på arbejdsmarkedet, siger Bo Sundgaard, som er faglig konsulent i HK Privat Østjylland og har siddet med ved forhandlingerne.

Skiftede arbejdsgiverforening

Oprindelig var det kun et af centrene, som var omfattet af en overenskomst mellem Horesta og HK Privat. Men da Landal GreenParks, tidligere Dayz, opkøbte centeret, forsøgte man at frasige sig overenskomsten. En række misforståelser i Landal GreenParks , gjorde, at centeret ikke havde efterlevet Horesta-overenskomsten i flere år.

- Vi anlagde en sag om overenskomstbrud og fremsendte krav om en anselig bod. Heldigvis lykkedes det at lande en aftale med Landal GreenParks om at forhandle overenskomst for alle centrene i stedet for at kriges om en bod, siger Bo Sundgaard.

Overenskomsten følger de andre overenskomster på det private område og skal fornys 1. marts 2023.