Stafetten er nu givet videre, og Administrationsbachelorernes Landsforening kan bryste sig af et nyt formandskab.

Det står klart efter afstemningen på det digitale årsmøde for HK/ABL.

Formandskabet består af den nyvalgte formand Nikolaj Kølbæk fra VIA University College i Aarhus samt Manja Vang fra UC Lillebælt og Charlotte Otkjær Sørensen fra UC Nordjylland som næstformænd.

Første overleveringsmøde fandt sted i sidste uge, men allerede nu har det nye formandskab lagt mange visioner for landsforeningen på bordet.

Skal markere os

En af deres første mål er at udbrede kendskabet til HK/ABL og administrationsbachelorerne, så deres faglighed står klart og tydeligt frem – både i erhvervslivet og for de studerende selv.

 Og så skal HK/ABL også i fremtiden være mere fremtrædende som meningsdannere.

-Vi skal turde at markere os i højere grad, når debatterne eller sagerne kører. Er der for eksempel nogle potentielt uhensigtsmæssige strukturer eller forhold, som vi arbejder under, og som vi er nødt til at italesætte? Det spørgsmål skal vi stille os selv, siger Nikolaj Kølbæk.

FØLG HK/ABL: Du kan også finde HK/ABL på Facebook - vær med i netværket i vores gruppe

På den måde får det nye formandskab også tydeliggjort landsbestyrelsen over for medlemmerne.

- Vi skal blive bedre til at få tydeliggjort vores arbejde over for de andre studerende. Derfor er det også vigtigt, at vi får formuleret nogle klare visioner, som vi kan præsentere for medlemmerne, fortæller han.

Det er næstformand Charlotte Otkjær Sørensen enig i. Som en del af formandskabet har hun også haft det som mål at udbrede kendskabet til landsforeningen blandt nye studerende.

- Der er alt for mange nye studerende, der ikke ved, hvad vi kan hjælpe dem med, hvad vi arbejder for, og hvad en fagforening kan gøre for dem. Så vi har en del, som vi kan tage fat på, siger hun.

Stærkere samarbejde

Et andet punkt, som står højt på det nye formandskabs dagsorden er at styrke samarbejdet mellem ABL og kontoreleverne.

- Et styrket samarbejde mellem HK/ABL og kontorelever vil gavne alle. For mange kontorelever kunne administrationsbacheloruddannelsen være en interessant og brugbar overbygning, og derfor mener vi også, at det giver rigtig god mening, at man får styrket samarbejdet mellem de to faggrupper gennem HK, siger næstformanden Manja Vang.

Den kommende tid vil desuden byde på flere fysiske møder, og så vil formandskabet også forsøge at kickstarte bestyrelsen efter et hårdt og trængt år med corona-restriktioner.

- Det bliver rigtig fedt, når vi kan komme ud på uddannelsesstederne igen og møde hinanden ansigt til ansigt. Vi har desværre ikke haft så meget aktivitet i år på grund af corona, så vi glæder os rigtig meget til at vende stærkt tilbage og skabe en synlighed af vores arbejde for de studerende, siger Charlotte Otkjær Sørensen.