Hver måned lander hundredvis af kvalificerede ansøgere en stilling gennem HK’s egen rekrutteringsplatform – HK Jobbørs.

En af dem er Karin S. von der Maase, der blev færdiguddannet som administrationsbachelor i januar i år. Hun har været igennem en nøje udvælgelsesproces, hvor platformens virksomhedskonsulenter har matchet hendes kvalifikationer med andre virksomheders behov.

Og der var heldigvis et rigtig godt match. Efter et par måneders ledighed landede hun nemlig et barselsvikariat som administrativ medarbejder i Rebild Kommunes Center for plan, byg og vej.

- Jeg er dybt taknemmelig for den måde ansættelsesprocessen har fungeret gennem HK Jobbørs. Jeg har før søgt stillinger på normal vis, hvor jeg er havnet i en stor pulje på 200 til 300 ansøgere, som alle havde meget forskellige baggrunde. Men med HK Jobbørs blev det ”lag” skrællet af, og så blev jeg endelig valgt, siger hun.

Skræddersyet jobsøgning

HK Jobbørs fungerer nemlig på den måde, at virksomheder henvender sig med et ledigt job. Derefter finder platformens virksomhedskonsulenter fagrelevante kandidater til stillingen.

HK’s medlemmer har mulighed for at oprette deres CV, uanset om de er ledige eller i job. På den måde kan de komme foran i køen, når en virksomhed søger medarbejdere.

Dermed er det en stor fordel for medlemmerne, der undgår at skulle kæmpe med andre faggrupper om stillingen. Men det er også en styrke for virksomhederne, fordi HK Jobbørs letter deres arbejde i den ressourcekrævende opgave en ansættelsesproces er.

HK kan matche

Karin S. von der Maase føler i hvert fald, at platformen har været en stor hjælp i hendes jobsøgningsprojekt.

- Som administrationsbachelor kæmper jeg virkelig med, at der er mange arbejdsgivere, som ikke kender til min faglige profil. Men det gør HK’s virksomhedskonsulenter heldigvis, så de kan hurtigt se, når en virksomhed efterspørger en medarbejder med nogle kvalifikationer, som matcher vores, siger hun.

Tilmeld dig, eller læs mere om HK Jobbørs her.