Siden marts 2020 har hjemmearbejde for langt de fleste af HK Kommunals medlemmer været en uundgåelig del af hverdagen. Fra stuerne og spisebordene har de forsøgt at holde hjulene i gang i samfundet gennem skype-forbindelser og daglige telefonsamtaler med kolleger.

Men stiller man skarpt ind på administrativ medarbejder og HK’er, Anette Lemberg, så har hverdagen i hendes tilfælde set noget anderledes ud.

Som en af de få, har hendes tid på hjemmekontoret været meget, meget sparsom. Faktisk var det kun fra marts til maj 2020, da hele Danmark var lukket fuldstændig ned, at hun forlod sin faste stilling i receptionen på rusmiddelcentret for børn og unge i Odense Kommune.

Derved har hun befundet sig midt i orkanens øje og arbejdet ude i fronten, mens smittetallene steg til nye faretruende højder.

- Vi har med meget udsatte unge at gøre, og derfor blev det besluttet, at vi stadig skulle stå klar til at hjælpe dem. Og det forstår jeg godt. Men det har også til tider været rigtig hårdt og utrygt, fordi man jo var bange for at blive smittet med corona, fortæller hun.

Store omkostninger

I privaten har det også haft store omkostninger for Anette Lemberg. Hun har i perioder måtte isolere sig og undgå at besøge venner, fordi hun har skønnet, at risikoen for smitte er for stor, når hun gennem en arbejdsdag er i kontakt med så mange forskellige mennesker.  

- I al den tid har jeg kun kunne besøge min far meget lidt og med stor afstand, fordi han er syg og udsat. Sådan ved jeg også flere af mine kolleger har haft det, så der har helt klart været en skyggeside, siger Anette Lemberg.

Selv kunne hun godt have tænkt sig flere dage på hjemmekontoret, men hun har også stor forståelse for, at nogen skal holde de dele af samfundet, som ikke kan klares hjemmefra, i omdrejninger.

- Jeg kan godt blive lidt misundelig på dem, der har arbejdet hjemme under corona-pandemien. En hjemsendelse ville have sparet mig for mange af de bekymringer, som jeg har fulgt mig ved at gå på arbejde hver dag, mens smittetallene har været høje. 

Stor ros

En kollektiv tilbagevenden til arbejdspladserne er derfor længeventet for Anette Lemberg. 

- Jeg glæder mig til, at vi alle er blevet vaccineret, så både mig og mine kolleger ikke skal gå og være bekymrede for at blive smittet længere, siger hun. 

I HK Kommunal gør Anette Lembergs historie fra fronten under corona et stort indtryk på formand Lene Roed, der kalder det for ”stærkt arbejde”.

- Det er en historie, der viser, at HK’erne er klar til at træde til og yde den nødvendige service for de borgere, der har brug for hjælp. Derfor skal der også lyde en kæmpe ros til alle de HK’ere, der både på arbejdspladserne og derhjemme har holdt hånden under velfærden og sørget for, at samfundet stadig kunne køre videre, siger Lene Roed.