tegning fra målprogram

Illustration fra HK Stats målprogram 2021-2024. Tegning: Kresten Ivar.

Kompetent til tiden. Sådan lyder sloganet for HK Stats kongres, og ordene er også kendetegnende for det målprogram, som skal sætte retningen for fagforeningens arbejde i den kommende kongresperiode.

Hvert af de 5 mål blev fremlagt for de delegerede på kongressen af sektorbestyrelsesmedlemmer, som valgte at tilknytte et par ekstra, personlige ord.

Leila Damkjær Pedersen, bestyrelsesmedlem fra HK Stat Midt, sagde blandt andet om Mål 1, 'Veluddannede og kompetente medlemmer', at hun oplever uddannelsesdagsordenen som meget vigtig for sine kolleger.

- Jeg kan se, at de kolleger, der har taget efter- og videreuddannelser, kan byde ind på mange flere opgaver, som er nye for HK'erne, og som hidtil er blevet varetaget af andre faggrupper, sagde hun.

Også åbenhed for ny teknologi og digitalisering fik et par ord med fra et sektorbestyrelsesmedlem, formand for Landsklubben SKAT Ulla Fabricius. Hun fremlagde mål 5, 'HK'erne med hovederne dybt inde i teknologien'.

- Vi skal række hånden op og sige, at vi gerne vil være med. Digitaliseringen er her, og den går ikke væk. Der kommer derimod mere, sagde hun og kastede et blik tilbage på 70'ernes hulkort over den spæde start på tast selv-løsninger til de avancerede systemer, Skatteforvaltningen benytter i dag. Og som hele tiden udvikles.   

Bygger på medlemmers ønsker

De øvrige mål, som sektorbestyrelsesmedlemmerne fremlagde på kongressen, handler om gode jobs, nærværende fagforening og synlighed af HK-fagligheden.

Målene er blevet til gennem en proces, der begyndte i foråret 2019, hvor HK Stats bestyrelse inviterede alle medlemmer på workshops landet over og bad dem bidrage med, hvad der ville være 'den virkeligt fede fagforening'. Her kunne medlemmerne blandt andet kunne give bud på deres udfordringer som statsansatte, hvad det gode arbejdsliv er for dem, og hvad fagforeningen kan gøre, for at dette bliver endnu bedre.

LÆS OGSÅ: Debat om HK Stat er godt i gang

'De bedste resultater opnår vi sammen', lød devisen fra bestyrelsen dengang. Afstemningen tyder da også på, at de delegerede kan se sig selv i resultatet. Det nye målprogram blev vedtaget med 182 ja-stemmer, 2 nej og 14 blanke.

Målprogrammet er formuleret som 5 korte punkter med hver 3-4 underpunkter, og omfangsmæssigt fylder det kun det halve af det hidtidige målprogram.

Se HK Stats målprogram for 2021-2024