FOTO: Most Photos

Når du møder ind på mandag, behøver du hverken at tage et mundbind eller et visir på. Det er belsuttet i en ny og større genåbningsaftale indgået af et bredt politisk flertal.
- Fra mandag siger vi farvel til mundbindet næsten alle steder - undtagen hvor man stimler sammen i den kollektive trafik, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke tidligt i morges, da politikerne kom ud fra forhandlingerne.

Det er en glædelig nyhed for alle handelsansatte, der nu kan se frem til en sommer uden mundbind, lyder det fra Per Tønnesen, HK Handels formand.

-Vi er glade for, at Erhvervsministeriet og Folketingets politikere har fulgt vores anbefaling om at udfase brugen af mundbind i detailhandlen hurtigst muligt, og det glæder os, at det sker allerede fra på mandag, siger han.

 

Husk at holde afstand

At mundbind nu droppes betyder, at du som ansat ikke behøver at have det på, når du er på arbejde. Det gælder også for kunderne. Selvom smitteudviklingen er så positiv, at der nu lempes på en række restriktioner, opfordrer sundhedsmyndighederne stadig til, at man stadig følger principperne om at holde afstand og have god håndhygiejne for at forebygge smitte.