Solseng på strand

For langt de fleste danskere står den snart på sommerferie i 2-3-4 uger. Men! Inden ferien begynder er der et par ting, det er vigtigt at vide. Både om selve ferien og dine muligheder og reglerne, når først du er gået på ferie.

  1. Er der kommet noget i vejen – eller har rejseplanerne ændret sig? Hvis du vil flytte din hovedferie, så skal du blive enig med din arbejdsgiver om det. Som udgangspunkt har du nemlig ikke ret til at få flyttet allerede aftalt ferie.
  2. Du kan ikke afbryde din ferie, hvis den først er startet. MEN! Hvis du bliver syg i løbet af din ferie, så har du ret til erstatningsferie efter den 5. sygedag. Læs meget mere om erstatningsferie her
  3. Hvis du bliver syg INDEN din ferie er startet, så har du ret til at få ferien suspenderet, da sygdom er en feriehindring. Det er MEGET vigtigt, at du sygemelder dig ved arbejdstidens begyndelse på den første feriedag.

 

corona-info

Hvis du rejser til udlandet og er i tvivl om hvordan du skal forholde dig til eventuel karantæne og corona-situationen generelt, så kan du altid finde opdateret information på HK Kommunals side med spørgsmål og svar om corona.