Hvordan kan man bringe sin egen personlige historie i spil i en valgkamp? Og hvad skal man huske, når man gerne vil trænge gennem lydmuren på sociale medier?

Det er nogle af de spørgsmål, som mere end 30 HK-medlemmer er taget til Svendborg for at blive klogere på. De deltager nemlig i HK’s uddannelsesforløb for kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget 2021, som finder sted til november. 

Kandidaterne stiller op for forskellige partier og lokallister. De kommer fra forskellige dele af landet. Nogle er helt nye i lokalpolitik, andre har mere erfaring. Men alle har det til fælles, at de har medbragt både coronapas og masser af engagement. Dagens program er da heller ikke kommet ret langt ud af starthullerne, før en livlig summen breder sig blandt deltagerne.

Nye redskaber til værktøjskassen

 

Programmet er tætpakket med oplæg og øvelser, men nogle deltagere finder alligevel tid til at sige lidt om, hvorfor de har valgt at melde sig til. 

En af dem er Arbresh Useini, som stiller op for Socialdemokratiet og er partisekretær i sin partiforening. Hun fortæller:

- Jeg har meldt mig til, fordi jeg savner nogle værktøjer, som jeg kan bruge i forhold til min kampagne. Især det skriftlige. Debatindlæg kunne jeg godt tænke mig at være lidt bedre til. Også på SoMe. Når man har så mange holdninger, kan det være svært at få det ned på skrift.

 

Hvorfor har du meldt dig til HK’s uddannelsesforløb for KRV21-kandidater? 

 
Få svar fra tre deltagere her:
  • Jimmy Storm Jessen, som stiller op for Det Konservative Folkeparti
  • Regitse Rans, som stiller op for Socialdemokratiet
  • Esben Hansen, som stiller op for Socialdemokratiet
 

 

En anden af deltagerne er Lars Bo Winther, som også stiller op for Socialdemokratiet og er næstformand i sin partiforening. 

- Jeg har meldt mig til for at få noget konkret og noget praktisk erfaring, som jeg kan bruge i min valgkamp, og jeg synes allerede, at jeg har fået rigtig mange gode ting ud af det her i formiddagens workshop. Jeg synes, jeg er blevet skarpere på, hvordan jeg formulerer og præsenterer mine mærkesager, siger han.

God dialog på tværs 


Også Berit Rousing, som er lokalformand og ligeledes stiller op for Socialdemokratiet, byder ind:

- Jeg håber på at få mange ting med. Bl.a. at blive bedre til at lave et debatindlæg. Jeg har lavet lidt debatindlæg, men ikke ret meget. Jeg er mere blevet interviewet at journalister, fortæller hun og fortsætter:     

- Jeg synes, det er vigtigt, at man her får lov til at prøve at samarbejde på tværs. Uanset hvilken partifarve man har. 

Netop dialog og samarbejde på tværs bliver også fremhævet, når man taler med Cecilie Bonderup Steffensen, som er undervisnings- og udviklingskonsulent hos Cevea, der kører uddannelsesforløbet for HK:

- Deltagerne var vildt gode til at dele med hinanden. Der blev bare delt i øst og vest. Både i plenum, men også rigtigt meget hen over bordene, kunne jeg høre. Det var tydeligt, at man er HK-kolleger, og så vil man hinanden det godt, selv om man kommer fra forskellige partier. 

Deltagerne arbejder nu videre og har mulighed for at mødes igen til næste uddannelsesgang i september.