De delegerede stemmer til kongressen. Foto: Jakob Boserup.

Tirsdag har kongressen stemt om alle ændringsforslag og forslag til love. Der har bl.a. været stemt om sammensætningen af HK Handels bestyrelse, hvor der har været et ønske om en bedre repræsentation på tværs af dagligvare-, specialvare-, lager- og kontorområdet.

- Det vil styrke bestyrelsens beslutninger at hive flere erfaringer ind i bestyrelsens midte ude fra arbejdspladserne. Det handler om, at få repræsentanter fra både små, mellemstore og store arbejdspladser, men også om at sikre, at der er repræsentanter fra forskellige typer arbejdspladser, så vi får så bred en mangfoldighed og diversitet i bestyrelsen som muligt, sagde afgående formand Per Tønnesen om ønsket om at ændre sammensætningen. Ændringerne vil blive iværksat, når kongressen senere tirsdag vælger ny sektorbestyrelse.

Herudover var også et forslag om, at HK Handel i den kommende kongresperiode kan undersøge mulighederne for at indgå i andre faglige fællesskaber for at være på forkant med udviklingen på jobmarkedet. Forslaget blev første gang fremsat og vedtaget på kongressen i 2016 og er således forlænget med afstemningen i dag.

Se alle ændringsforslagene og forslag til love