I marts 2020 kom corona-pandemien ind som en bulldozer og ryddede al struktur af vejen, da den lukkede samfundet ned og sendte tusindvis af danskere hjem.

Det var en kæmpe omvæltning, men også virkelig en stor øjenåbner, lød det første gang, Kommunalbladet i maj 2020 mødte specialist og fællestillidsrepræsentant i Roskilde Kommune, Line Brisson Mortensen.

I starten havde hun ellers tænkt, “Det går aldrig det her”, men nu – mere end et år senere – er det hele vendt på hovedet, og nu har tanken om at skulle vende tilbage til det gamle mønster sat sig med en snert af nervøsitet i hende.

- Det har været spændende at opleve, og man har virkelig opdaget, hvor meget man egentlig kan klare, selvom alt er lukket ned, og at man ikke må møde ind på arbejdspladsen. Førhen var det jo nærmest umuligt at forestille sig, at vi kunne arbejde hjemme på den måde, siger hun.

Læs også: Anni er glad for at vende tilbage

To dage derhjemme

Som så mange andre har Line Brisson Mortensen været overraskende glad for hjemmearbejdet. I hendes tilfælde har det åbnet op for en større ro, som hun har kunnet omsætte til produktivitet og fordybelse. Og så har det også givet hende mere fleksibilitet derhjemme.

- Jeg bliver ikke forstyrret, så jeg kan arbejde meget mere koncentreret. Og det hjælper også på hjemmelivet, fordi jeg kan bruge pauserne i mit skema til lige at sætte en opvask over, siger hun.

Line Brisson Mortensen ser derfor gerne, at muligheden for at arbejde hjemme består.

- Jeg vil meget nødigt undvære det. Det optimale ville være, hvis jeg kunne få en til to hjemmearbejdsdage om ugen. Det ville virkelig rykke ved noget, siger hun.

Mere følsom overfor lyde

Hvordan, hendes arbejdsgiver har tænkt sig at balancere grænsen mellem fysisk fremmøde og hjemmearbejde, er ikke afgjort endeligt endnu. Men hun ved, at det nok skal blive en stor omvæltning i hverdagen.

- Jeg tror, at det vil tage tid at vænne sig til at skulle møde ind fysisk igen. Jeg kan for eksempel mærke, at jeg er blevet meget mere lydfølsom under min hjemsendelse. Så bare det at skulle vænne sig til støjen på kontoret kommer til at være en udfordring. Men jeg er glad for, at vi får lov til at gøre det gradvist, siger hun og tilføjer:

- Jeg ville slet ikke kunne overskue at skulle gå fra 0 til 100 på samme måde, som da vi under første nedlukning blev sendt hjem. Det ville være alt for voldsomt.