bibliotekskonferencen 2021

Efterhånden som bibliotekerne bevæger sig til at blive kulturhuse og mødesteder, så ser man også nye brugergrupper og nye samarbejdspartnere.

Ja, bibliotekerne bliver en smeltedigel af nye konstellationer og potentialer.

Den tendens bliver omdrejningspunktet, når HK Kommunal byder velkommen til Bibliotekskonference d. 29.-30. november 2021 på Hotel Nyborg Strand.

Og programmet er nu færdigt – ikke mindst med afsæt i de mange ideer til gode oplægsholder, spændende vinkler og eksempler på relevante cases, vi har modtaget fra jer.

Derfor er det med stor tak for alle input – og med stor glæde - vi nu kan nu præsentere programmet til konferencen og åbne for tilmeldingen.

Nye potentialer, partnere og brugergrupper

Det overordnede tema hedder ”Biblioteket – nye potentialer, samarbejdspartnere og brugergrupper” – og med det vil konferencen give dig inspiration og konkrete værktøjer til, hvordan du kan blive en del af de nye roller og potentialer på bibliotekerne.

På konferencen kommer du både oppe i helikopteren og hører om de nye strategier, som bibliotekerne arbejder ud fra, og ned i det helt konkrete, blandt andet fordi vi har samlet en kæmpe palette af cases og eksempler på initiativer, samarbejder mv. fra landets biblioteker.

Opdag fakenews og anbefal den rigtige bogform for en bruger

På førstedagen kan du blandt andet få bibliotekschefforeningens bud på hvor bibliotekerne er på vej hen, du får inspiration og nye kompetencer, så I kan sætte lokal fokus på læselyst, digitale medborgere og skabe nye fællesskaber, og du bliver klog på hvordan du opdager fake news i medierne.

På andendagen kan du bl.a. blive klogere på digitalisering, fordele/ulemper ved lydbøger, e-bøger og fysiske bøger og ikke mindst, hvordan Adam fra Rigsarkivet og forsvundne arvinger går på jagt i arkiver og samlinger.

Og så skal Jytte-prisen selvfølgelig også uddeles til en værdig kulturpersonlighed, inden vi byder op til mad, hygge og underholdning om aftenen.

Vi glæder os til at se dig på Nyborg Strand.

Tilmeld dig her. (Linket er udløbet pr 26/1 2022)